Nakon velikog uspjeha koji su ostvarili prošle godine, izvodeći predstavu Keks i glad Roberta Marića, ne začuđuje podatak da je Kaštelansko kazalište jedno od najtraženijih amaterskih kazališta u zemlji, zbog čega njegove članove u narednih dvadesetak dana očekuju čak četiri izvedbe ovog zanimljivog djela.

Tako će već ovog petka, 15. siječnja s početkom u 20 sati, predstavu za koju su Kaštelani lani dobili nekoliko nagrada na Festivalu amaterskih kazališta u Slavonskom Brodu, moći vidjeti splitska publika u Kazalištu lutaka, a za ovu izvedbu planirali su i posebno iznenađenje uvođenjem jednog novog, nesvakidašnjeg lika.

Tri dana kasnije, 18. siječnja, u njoj će moći uživati i gledatelji u Pučkom otvorenom učilištu u Biogradu na moru.

Pred domaćom publikom u Kaštel Lukšiću, glumci će još jednom izvesti Keks i glad 29. siječnja, a već  6. veljače predstavit će se i publici u Bjelovaru.


Probe pred nastup

Zbog zgusnutog rasporeda putovanja i predstava, članovi Kaštelanskog kazališta ovih su dana okupirani planovima, dogovorima, organizacijom poslova i probama. Isto tako u tijeku su dogovori s Gradom oko pomoći u realizaciji putovanja te novih predstava, ali i osiguranja boljih uvjeta za rad u kazališnom prostoru.

Nakon ove turneje Kaštelansko kazalište očekuju i pripreme za jubilarni, 50. Festival hrvatskih kazališnih amatera u Kastvu koji će se održati u svibnju i na kojem će nastupiti najbolja hrvatska amaterska kazališta.


Probe pred nastup

Osim toga, kaštelanski kazalištarci u ovoj godini planiraju i nekoliko novih predstava, a kako smo uspjeli saznati od Hrvoja Svaline, između ostalog, radi se o svojevrsnom Marićevskom nastavku keksa i gladi s drugim likovima, te jednoj drami, a u svoj repertoar uvrstit će i jednu lutkarsku predstavu.

O čemu se točno radi, Svalina nam još  nije želio otkriti pa nam ostaje tek malo strpljenja i nada da će i nove predstave doživjeti uspjeh poput već dobro poznate Keks i glad.


 Iz predstave Keks i glad

Komentari (4)

Dodaj komentar

0 / 1000 Ogranicenje dužine komentara
Vaš komentar mora biti dužine od 1-1000 znakova
pravilima komentiranja.

Zadnji komentari

Utakmica je bila odlična ,čestitam momcima na pobjedi .Trener Bralić neopravdano dozvoljava Smailagiću da forsira šut za 3 poena,učinak...
A šta ima reć konoba na sve ovod,jesu li zapivali igrači na kraju utaknice svoju himnu.Kako je završila utakmica mogu se tuć nogom u gu...
problem je jednostavan da nemože bit jednostavniji,mi več četiri sezone imamo najaću i najskuplju ekipu u hrvatskoj,neću pretjerat ako ...
Nemojme zaj. da je bila luda utakmica baš kad ja nsiam moga doć
Ovi Jadran ne može dobit nam...... utaknicu.Pero aj ća.
Ima u iGospe od Zdravlja. Svaki dan ujutro od 10-12 I popdne od 3-5
KATASTROFALAN ODNOS PREMA GRAĐANIMA OVOG DIJELA KAŠTELA.Kao da je škola pala iznenada s neba. Dobro je napisao gost 3240, zašto nije pr...
ništa nije izgubljeno, sve možemo vratiti samo malo volje...podržat kapetana, dicu i pehar je naš......čekamo ga...