PROBLEMI ZBOG NA VRIJEME NEISPORUČENIH POŠILJKI
Zadnjih smo godina u nekoliko navrata pisali o problemima na koje Kaštelani nailaze u odnosu s Hrvatskom poštom. Nažalost, ni danas situacija nije ništa bolja, čak što više. Građani se sve više žale da im kasne pisma, paketi, računi. Moraju plaćati zatezne kamate, a nekima svaka kuna dobro dođe.

Na ovogodišnjoj večeri klapskog pop-a, Kaštelanskom điru, nastupiti će 21 klapa s novim autorskim skladbama. I ove godine kambelovska pozornica će okupiti sjajna imena ovog glazbenog žanra među kojima su Kampanel, Cambi, Šufit, Kaše, Sebenico, FA Linđo, Munita, Subrenum i mnogi drugi. Večer uoči Kaštelanskog đira održati će se veliki koncert klape Intrade s gostom Tedijem Spalatom.

SVETI JURE
Poštujući dugu tradiciju svog mjesta i značaj svog sveca zaštitnika, župljani Kaštel Sućurca ovog su ponedjeljka, na obroncima Kozjaka, pored starohrvatske crkvice na brežuljku Putalj, proslavili blagdan Svetog Jurja, čije ime ta crkvica nosi.

HPD “Malačka” za 1. svibnja organizira jednodnevnu planinarsku turu na Velebit, odnosno Veliku i malu Paklenicu.Polazak je sa autobusne postaje u Kaštel Starom u 6.30 sati ujutro, a povratak istog dana u večernjim satima.

SANACIJA U LIPNJU?
Čitatelji iz Kaštel Novog pozvali su nas iz straha od urušavanja kuće na adresi Frane Studina 21, koja je u vlasništvu Grada. Naime navedeni objekt odavno je napušten i predstavlja pravu opasnost za prolaznike.  

NATJECANJE U DUGOM RATU
Vatrogasci, članovi sva tri kaštelanska DVD-a, proteklog vikenda sudjelovali su na 12. vatrogasnom kupu Dalmacije u Dugom Ratu, gdje je 31 ekipa pokazala brzinu, spretnost i spremnost u izvođenju vatrogasnih vježbi.

ODRŽANA AKCIJA ČIŠĆENJA OKOLIŠA I UREĐENJA DOMA
Radno je bilo proteklog vikenda kada je na planinarskom domu Malačka održana radna akcija čišćenja i uređenja okoliša doma te uređenje spavaonica. Radnoj akciji odazvalo se dvadesetak članova HPD Malačka.

NOĆ KNJIGE U GKK
Hrvatska spisateljica i vrsna komičarka Marijana Perinić predstavit će u sklopu “Noći knjige 2018.” kaštelanskoj publici svoje tri knjige: “Gore ne može”, “Šaka suza, vrića smija” i posljednju “Jesi online?”, koja je napisana u formi dopisivanja posredstvom mobilnih aplikacija (Facebook, WhatsAPP, Viber, Skype, Gmail, poslovni mail…), a progovara o pet ženskih sudbina u hrvatskoj metropoli na izrazito humorističan način.

Iz tvrtke Vodovod i kanalizcija obavještavaju potrošače vode na području  Kaštel Novog, u ulicama Božidara Šantića i Novskih težaka, da će im zbog neodgodivih radova na vodoopskrbnom cjevovodu u ponedjeljk, 23. travnja, u vremenu od 8 do 15 sati, biti prekinuta opskrba vodom.

IZ KANTUNA O SVEMU, SVAČEMU I SVAKOME
Šetajući tim divnim gradom prije neki dan, razmišljala sam koliko smo zaglavili u pojam „ne mogu“. Sanjala sam o Rimu godinama, od djetinjstva. Zamišljala obeliske iz Egipta rasute po njemu, popločane ulice po kojima su se toliki ljubili. Hramove, zidine, ljude iz cijelog svijeta. Zamišljala sam male tratorije, zavučene restorane sa vanjskim terasama, šešire sa vrpcama, nasmijanu djecu, melodioznost talijanskog jezika. Zamišljala sam kako bi bilo udahnuti Rim.

KREĆU RADOVI NA IZGRANJI FEKALNE KANALIZACIJE
Zbog početka radova na izgradnji fekalne kanalizacije u ulici Milinkovo u Kaštel Gomilici, od ovog ponedjeljka, 23. travnja navedena će ulica biti zatvorena za promet na  potezu odvijanja radova.

Gradsko društvo Crvenog križa Kaštela i Klub dragovoljnih darovatelja krvi Cemex, ovoga ponedjeljka, 23. travnja provode još jednu akciju dobrovoljnog darivanja krvi.

Novac je osiguran za to, iskoristit ćemo sve parametre pilot projekta da se uključe u dokumentaciju - rekao je Tomislav Šuta

DERBI HAJDUK - DINAMO
U nedjelju, 22. travnja 2018. s početkom u 17 sati u Splitu, na gradskom stadionu „Poljud“ odigrati će se nogometna utakmica I. HNL između HNK „Hajduk“ i GNK „Dinamo“. S tim u vezi PUSD je objavila priopćenje za javnost kojeg prenosimo u cijelosti.

U Gradskoj vijećnici održana je redovna godišnja izborna skupština Udruge roditelja poginulih branitelja Domovinskog rata Kaštela. Skupštini  su nazočile zamjenica gradonačelnika Jadranka Matok Bosančić i pročelnica UO za društvene djelatnosti i opće poslove Sandra Zokić.

HOROR IZ ŠIKARE
Zakon nalaže da su svi građani-vlasnici dužni održavati svoja zemljišta koja se nalaze uz javne površine, a posebno u naseljenim dijelovima pojedinog grada ili općine. No, je li tako u praksi, pridržavaju li se građani zakona?

ROK DO KRAJA TRAVNJA
Glazbena škola Josip Hatze iz Splita, raspisala je natječaj za upis polaznika u 1. razred osnovnog glazbenog obrazovanja u narednoj školskoj godini, u matičnoj školi u Splitu te u dislociranim odjelima  Kaštela, Trogir, Supetar, Postira, Bol, Stari Grad, Vis, Hvar i Jelsa.

OVOG ČETVRTKA U POPODNEVNIM SATIMA
Obavještavamo građane da će se u četvrtak, 19. travnja na području PU splitsko-dalmatinske održati treća etapa biciklističke utrke „Tour of Croatia“. Na svom će putu biciklisti prolaziti i kroz Kaštela pa sve dionike u prometu molimo za strpljenje i oprez.

OVE SUBOTE U NADBISKUPSKOM KAŠTELU
Muzej grada Kaštela organizira radionice „Izrada mozaika“ i „Izrada unikatnih drvenih predmeta“ za djecu i odrasle povodom blagdana sv. Jurja. Radionice će se održati u subotu, 21. travnja, a vodit će ih Ivana Miolin Barić, mag. art. u Muzeju grada Kaštela u Nadbiskupskom kaštelu u Kaštel Sućurcu.

POZIV POLJOPRIVREDNICIMA ZA POTPORE U NABAVCI SADNOG MATERIJALA
Poljoprivredni proizvođači s područja Kaštela i ove godine imaju mogućnost na sufinanciranje sadnog materijala od strane Grada Kaštela i Županije Splitsko-dalmatinske, prema Programu potpore poljoprivrednim gospodarstvima,  a u tu svrhu trebaju podnijeti prijavu na javni poziv koji je objavio Grad Kaštela najkasnije do 30. travnja ove godine.

Gradska knjižnica Kaštela organizira Putopisnu književnu tribinu s književnicom Sonjom Smolec uz multimedijalno predavanje “Tel Aviv, Masada i Izrael” u četvrtak, 19. travnja u 20 sati u Nadbiskupskom kaštelu u Kaštel Sućurcu.