hren

krv2

U zadnjoj akciji darivanja krvi, koje je organiziralo Gradsko društvo Crvenog križa Kaštela u Kaštel Novom prikupljeno je 35 doza krvi, dok je dvoje darivatelja odbijeno zbog zdravstvenih razloga. Ovoj akciji odazvalo se troje novih darivatelja krvi.

Opširnije...

olimpijada kulture

Kao što smo i objavili prošlog tjedna, organizatori Olimpijade kulture u Kaštelima, produžili su rok za prijavu na natječaj, i to do 5. listopada. Do krajnjeg roka organizatori će započeti analizu pristiglih prijava i kontaktirati prijavljene kako bi izradili plan programa Olimpijade.

Opširnije...

zupan nagrade

Krajem prošlog tjedna Župan Blaženko Boban, na prigodnoj je svečanosti uručio županove nagrade 78-ero učenika koji su bili iznimno uspješni na različitim državnim natjecanjima, kako za ekipe osnovnih i srednjih škola, tako i za najbolje pojedince.

Opširnije...

cijepljenje mala

POTREBNO JE IMATI DOKUMENT SA OIB-om
Na području Kaštela organizira se treće po redu cijepljenje protiv Covid-19 i to bez prethodne najave. Prilika je to da se cijepe svi oni kojima je potrebno docjepljenje, odnosno druga doza cjepiva, ali i za sve one koji se žele cijepiti po prvi puta. Kako su nam potvrdili u Stožeru civilne zaštite Kaštela, prethodna najava nije potrebna, a dostupne će biti sve vrste cjepiva i to u oba planirana termina.

Opširnije...

trasa trke

BICIKLISTIČKA UTRKA CRO RACE
U razdoblju od 28. rujna do 3. listopada 2021. godine  u organizaciji  Top Sport Eventsa  održati će se biciklistička utrka „CRO Race“  organizirana u 6 etapa, a u četvrtak prolazi brzom cestom kroz Kaštela zbog čega će promet biti posebno reguliran.

Opširnije...

voda

Obavještavaju se potrošači vode na području Kaštel Starog i Kaštel Novog; Ulica Marina Studina, Ulica Grada Zaprešića, Put Blata (parni brojevi do 138 i neparni do 67), Ulica Bruna Bušića (parni brojevi od 64 i neparni od 39), Ulica biskupa Pavla Žanića (neparni brojevi od 1 do 7), Cesta pape Ivana Pavla ll. (neparni brojevi od 277 do 293), Ulica don Bare Poparića, Ponikvice (parni brojevi od 32 i neparni od 27), Uskočka i Ivana Vuletina da će im zbog radova na vodoopskrbnoj mreži biti prekinuta opskrba vodom dana 28.09.2021. (utorak) u vremenu od 8 do 17 sati.

Opširnije...

covid zupanija

Prema izvješću Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije, od ukupno 58 obrađenih testova danas je 1 novooboljela osoba s područja Splitsko-dalmatinske županije pozitivna na COVID infekciju i to iz Splita.

Opširnije...

covid testiranje

U posljednja 24 sata zabilježeno je 217 novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2 te je broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj danas ukupno 7.145. Među njima je 720 pacijenata na bolničkom liječenju, od toga je na respiratoru 97 pacijenata.

Opširnije...

prognoza630

Novi tjedan donijet će nešto više oblaka nego prethodni, no oborina će općenito biti malo.
Pri samom smo kraju rujna, prvog mjeseca klimatološke jeseni. Jesen je najkišovitije godišnje doba, no prva njegova trećina nije opravdala taj epitet. U Dalmaciji su prosječno dva najkišovitija mjeseca listopad i studeni, tako da vremena za obilne oborine itekako ima.

Opširnije...

mala

Osim što su uspješni pri gašenju požara, kaštelanski vatrogasci bilježe i uspjehe na različitim natjecanjima pa je tako bilo i ovog vikenda u Varaždinu, na osmom državnom natjecanju Hrvatske vatrogasne zajednice, na kojem su dvije ekipe DVD-a Mladost polučile izniman uspjeh,  pokazavši da su najbolje u državi.

Opširnije...

rugalica

UBITI PTICU RUGALICU
U sklopu projekta Aktiviraj se i kreni! Centar za kulturu i cjeloživotno obrazovanje „Zlatna vrata“ organizira u suradnji s Udrugom maslinara Mastrinka besplatne filmske projekcije za ljubitelje filmskih klasika.

Opširnije...

pismo

Prije nekoliko dana, u Trogiru, u neposrednoj blizini samostana i crkve Svetog Dominika, jedan naš sugrađanin pronašao je pismo. Ne bilo kakvo pismo, već pismo datirano 1960 godine, a adresirano na određenu Biserku Borić, koja je očito živjela na adresi Radnička ulica 11 Split.

Opširnije...

voda3

Obavještavaju se potrošači vode na području Kaštel Sućurca; Rimski Put, Plemešćina i Franje Tuđmana (neparni brojevi od 23 do 65 i parni od 108 do 188) da će im zbog radova na vodoopskrbnoj mreži biti prekinuta opskrba vodom dana 27.09.2021. (ponedjeljak) u vremenu od 8 do 17 sati. U istom terminu bez vode će ostati i potrošači na području Kaštel Lukšića; Komjate, Don Petra Katunarića, Kašteline, Put sv. Lovre (16, 18A, 18B, 18C i 18D) i Cesta Ivana Pavla ll (139, 141 i 147 do 157).

Opširnije...

zupanija3

Prema izvješću Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije, od ukupno 1017 obrađenih testova danas je 113 novooboljelih osoba s područja Splitsko-dalmatinske županije pozitivno na COVID infekciju i to iz Splita 52, Imotskog 3, Kaštela 8, Makarske 4, Omiša 8, Sinja 6, Solina 5, Trilja 4, Trogira 1, Vrgorca 2, Dicma 3, Dugog Rata 1, Dugopolja 1, Hrvaca 1, Marine 1, Podgore 3, Podstrane 2, Prološca 2, Šestanovca 1, Zmijavaca 1 i Ciste Provo 4 osobe.

Opširnije...

covid2

U posljednja 24 sata zabilježeno je 837 novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2 te je broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj danas ukupno 8.184. Među njima su 692 pacijenta na bolničkom liječenju, od toga je na respiratoru 99 pacijenata.

Opširnije...

radovi

Vodovod i kanalizacija Split obavještava građane o zatvaranju ulice Njiva Sv. Petra u Kaštel Štafiliću, u ponedjeljak 27. rujna 2021., zbog radova na kolektoru F-3. Ulica se zatvara od skretanja s Ceste dr. Franje Tuđmana do kućnog broja 15.

Opširnije...

ploca

Kako je u petak najavio ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, Krunoslav Capak, objavljene su nove upute za škole pod nazivom ‘Postupak kod jednog učenika oboljelog od COVID-19 koji je bio na nastavi u vrijeme zaraznosti’. One detaljno propisuju korake koje škole trebaju poduzeti kada neki od učenika dobije pozitivan nalaz.

Opširnije...

mala

U talijanskom Pesaru održano je svjetsko prvenstvo u big game ribolovu na kojem je nastupilo 16. ekipa, a Hrvatsku su predstavljale dvije ekipe. Nakon dva ribolovna dana ekipa Ribolovnog sportskog kluba Giričić zauzela je visoko treće mjesto.

Opširnije...

covid

Prema izvješću Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije, od ukupno 1056 obrađenih testova danas je 161 novooboljela osoba s područja Splitsko-dalmatinske županije pozitivna na COVID infekciju i to iz Splita 69, Imotskog 6, Kaštela 12, Makarske 9, Omiša 7, Sinja 15, Solina 8, Trilja 3, Trogira 1, Vrgorca 2, Vrlike 1, Baške Vode 2, Dugopolja 2, Hrvaca 1, Jelse 1, Marine 1, Okruga 1, Otoka 3, Podgore 1, Podstrane 8, Postira 1, Prološca 1, Runovića 2, Zagvozda 1 i Ciste Provo 3 osobe. Od ukupnog broja novooboljelih 77 osoba su kontakti prethodno oboljelih dok se ostali epidemiološki obrađuju.

Opširnije...

covid19

U posljednja 24 sata zabilježena su 1.293 nova slučaja zaraze virusom SARS-CoV-2 te je broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj danas ukupno 8.577. Među njima je 661 pacijent na bolničkom liječenju, od toga su na respiratoru 94 pacijenta.

Opširnije...

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij