IZ KANTUNA O SVEMU, SVAČEMU I SVAKOME
Ja ne vjerujem u Boga koji kažnjava. Ne vjerujem u instituciju koja promiče ono što mi ne pokazuje primjerom. Isto kao što ne vjerujem ni ljudima koji jedno čine, a drugo govore.

Mosor i Podmosorje, Perun, Podstrana, Solin, Split, Vranjic, Kaštela, Trogir, Čiovo, Brač, Šolta, Hvar, Vis, Svetac... samo je dio onoga što se može vidjeti s Kozjaka.

SVEČANOST U ZRAČNOJ LUCI U KAŠTELIMA
U subotu je na pistu Zračne luke Split u Kaštelima po prvi put sletio avion nizozemske aviokompanije KLM, na direktnoj liniji iz Amsterdama, a avionom Embraer 90, doletjelo je stotinjak putnika.

Radi puknuća cjevovoda DN 100 mm u Kaštel Starom došlo je do prekida vodoopskrbe potrošačima ulice Ivana Pavla II od broja 205 do broja 216, Županjske ulice - neparni brojevi od broja 27 do broja 37, a parni od broja 46 do broja 54, te Požeške ulice- kućni brojevi: 12, 14, 16 i 17. 

U suradnji sa Klubom žena liječenih na dojci Kaštela, Dušan Portatis Kovač kao predstavnik firme Nandika održat će predavanje o ljekovitim biljkama, njegovu utjecaju na zdravlje i primjeni u liječenju zloćudnih bolesti, alergija, probavnog sustava, bolesti kože i sl.

U sklopu akcije TISPOL u  nedjelju, 23. travnja od 9 do 13 sati na području Policijske uprave splitsko-dalmatinske  provesti će se operativna akcija Brzina. U akciji će biti zahvaćeni prekršaji  u odnosu na brzinu ali i svi ostali prekršaji koji dovode do nastanka prometnih nesreća i posljedica u njima, javljaju iz policije.

POVREMENO ZATVORENA PROMETNICA
Radovi na rezidbi čempresa, započeti ovog petka u ulici Hrvatskih branitelja u Kaštel Lukšiću, nastavljaju se i dalje pa će privremena regulacija prometa biti na snazi i u subotu, 22. travnja te u ponedjeljak, 23. travnja,

ZA ŽIVOTNO DJELO, KVALITETU ULJA I SUVENIR
Ugodan razgovor, druženje, čestitke i zahvale, obilježile su prijem koji je gradonačelnik Kaštela Ivan Udovičić sa suradnicima, upriličio za kaštelanske dobitnike priznanja i nagrada na ovogodišnjem Noćnjaku, najvećoj domaćoj manifestaciji maslinara i proizvođača maslinovog ulja.

U ORGANIZACIJI REGIONALNOG CENTRA ČISTOG OKOLIŠA IZ SPLITA I SPLITSKO-DALMATINSKEŽUPANIJE
Međunarodni stručni skup o gospodarenju otpadom održan je na Fakultetu građevinarstva, arhitekture i geodezije u Splitu i na jednom je mjestu okupio domaće i strane stručnjake koji su sudionicima prezentirali svoja iskustva i primjere iz prakse uspješnog gospodarenja otpadom.

Klub DDK Cemex Kaštel Sućurac i GD CK Kaštela organiziraju akciju darivanja krvi u ponedjeljak, 24.travnja od 8 do 13 sati u prostorijama SAU Putalj u Kaštel Sućurcu, Put Gojače 1.

 

Učenici Srednje škole Braća Radić, njih dvadeset, u pratnji dvaju profesora uputili su se u ponedjeljak na dvotjedno putovanje u Portugal. Točnije rečeno, cilj  njihova putovanja je Montijo, gradić u neposrednoj blizini Lisabona, glavnog grada Portugala.

POTENCIJALI, MOGUĆNOSTI I FINANCIRANJE
Zastupnica u Europskom parlamentu, Ivana Maletić,  u četvrtak je boravila u Kaštelima, gdje je u Gradskoj upravi održala radni sastanak s gradonačelnikom Ivanom Udovičićem i njegovim zamjenicima  te dosadašnjim predsjednikom Gradskog vijeća i kandidatom HDZ-a za novog gradonačelnika, Denisom Ivanovićem.

Na današnjoj konferenciji za medije koja je održana na splitskoj Zapadnoj obali u F-De Maru, predstavljen je program tradicionalnih 9. po redu Dana hrvatske male brodogradnje i Sajma turističkih atrakcija.

Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku je objavilo Poziv za prijavu projekata udruga u području prevencije nasilja nad i među djecom i mladima u 2017. godini  kojim poziva udruge koje su programski usmjerene na rad s djecom i/ili mladima u republici Hrvatskoj da se prijave za financijsku podršku projektima koji doprinose prevenciji nasilja nad i među djecom i mladima na području Republike Hrvatske.

KAKO JE DOŠAO TAKO JE I OTIŠAO, A NIJE NAM ŽAO
Gdje je preko noći nestala prometna signalizacija, odnosno znakovi koji su zbog radova bili postavljeni na križanju Ulice bana Jelačića s Cestom dr. Franje Tuđmana u Kaštel Starom, jeli ih otpuhala jaka bura ili su nadležni ipak shvatili da samo dodatno ometaju promet, na što smo i mi nekoliko puta upozoravali, teško je sa sigurnošću reći.

PU Splitsko-dalmatinska u sklopu preventivne akcije „Sigurno na dva kotača“, u subotu, 22. travnja s početkom u 11 sati na prometnom poligonu HAK-AK Split na Poljudu u suradnji s Udrugom motorista i IPA Regionalni klubom splitsko-dalmatinske, održati će aktivnosti provjere vještine vožnje motocikla i mopeda.

REZIDBA I UREĐENJE ULICE
Ovog petka, 21. travnja uređivat će se drvored u Ulici Hrvatskih branitelja u Kaštel Lukšiću, zbog čega će biti uspostavljena privremena regulacija prometa. Uređivanje drvoreda započet će u osam sati, a predviđeno trajanje radova je do 16 sati poslijepodne. U slučaju loših vremenskih prilika, rezidba će se odgoditi za subotu.

Obavještavaju se potrošači vode na području Kaštel Starog, ulice: Ivana Pavla II od broja 205 do broja 216, Županjska ulica – neparni brojevi od broja 27 do broja 37, a parni od broja 46 do broja 54, te Požeška ulica – kućni brojevi: 12,14,16,17 i 19, da će im zbog neodgodivh radova na vodoopskrbnom cjevovodu DN 100 mm, biti prekinuta opskrba vodom u petak, 21. travnja u vremenu od 8 do 15 sati.

ONLINE PRIJAVE
Glazbena škola Josipa Hatzea otvorila je natječaj za upis u 1. razred osnovne škole, a prije pristupanja prijemnom ispitu potrebno je ispuniti online prijavu zaključno s petkom, 28. travnja u 24 sata.

U ORGANIZACIJI TROKUTA MLADIH
Udruga Trokut mladih Kaštela vas poziva na 8. po redu akciju čišćenja Kozjaka koja će se održati u subotu, 22. travnja, prigodno za Dan planeta Zemlje. U sklopu Akcije predavanje će održati dr.sc. Juraj Kamenjarin iz eko-aktivističke udruge Krizni eko kaštelanski stožer (KEKS), i to na temu bioraznolikosti i važnosti očuvanja brda Kozjak.

NAKON 7 GODINA
Po provedbi sedam ciklusa državne mature i nakon konstantnog praćenja kvalitete ispitnih zadataka, na temelju do sada prikupljenih rezultata NCVVO je pristupio reviziji strukture ispita iz većine predmeta, javlja portal srednja.hr. Na jednom vam mjestu donosimo sve promjene koje očekuju ovogodišnje pristupnike.