hren
 

PREDSTAVLJANJE KANDIDATKINJE I PROMOCIJA FILMA
Nezavisna kandidatkinja za novi saziv parlamenta Karolina Vidović Krišto, koja se nalazi na listi Domovinskog pokreta Miroslava Škore za devetu izbornu jedinicu, sinoć se u Kaštel Lukšiću kratko predstavila Kaštelanima, a  prije samog predstavljanja kandidatkinje održala se projekcija filma „Slike iz života ratnika” redatelja Silvija Mirošničenka i producenta Antuna Ivankovića.

U STAROSEJSKOJ ŽUPI
Župa Sv. Ivana Krstitelja u Kaštel Starom ove će nedjelje, 5. srpnja, slaviti mladu misu fra Filipa Čogelje, kojeg je nadbiskup mons. Marin Barišić zaredio prošlu subotu u Splitu, a mladoj misi prethodit će Trodnevnica, koja se održavati od  četvrtka 2. srpnja do subote 4. srpnja u crkvi Gospe od Ružarija.

Danas je u 81. godini života preminuo dugogodišnji župnik Župe sv. Petra Apostola don Luka Vuco. Ovaj omiljeni novski župnik ovu je župu vodio dugih 37 godina do svog umirovljenja 2015. godine.

NA IGRIŠĆU U ŠTAFILIĆU
Ovoga vikenda  u Kaštela stiže poznati hrvatski glazbenik Massimo, gdje će u subotu, 4. srpnja na Igrišću u Kaštel Štafiliću održati koncert s početkom u 21 sat, ulaz je besplatan. Bit će to početak ljetnih događanja u okviru Kaštelanskog kulturnog ljeta koje svake godine organizira Grad Kaštela.

DJEČJA MAŠTA MOŽE SVAŠTA
Ispred kule Cambi u Kaštel Kambelovcu u ponedjeljak, 29. lipnja oni najmlađi imali su priliku guštati u kolažu smijeha, radosti i glumačkog talenta zahvaljujući članovima Kaštelanskog dječjeg kazališta Škatula i njihovoj voditeljici Ljiljani Garbati. Pred svojim roditeljima i  prijateljima mladi talenti su se predstavili recitacijama i kratkom predstavom, a potom su se svi zajedno zabavljali uz pjesmu i ples.

U protekla 24 sata zabilježena su 54 nova slučaja zaraze virusom SARS-CoV-2 te je broj trenutno oboljelih u Hrvatskoj danas ukupno 568. Među njima je 80 pacijenata na bolničkom liječenju, od toga su na respiratoru dva pacijenta. Jedna je osoba preminula.

Danas su započeli radovi na izgradnji Vodoopskrbnog cjevovoda u ulici Gardijskih brigada u Kaštel Starom. Biti će uspostavljena privremena regulacija prometa, a u dijelu odvijanja radova biti onemogućen promet.

 

Prema izvješću NZJZ Splitsko dalmatinske županije od ukupno 147 obrađenih testova sa područja Splitsko dalmatinske županije, danas nema novooboljelih osoba pozitivnih na covid infekciju.

DUGAČAK POPIS LOKACIJA
Unatoč početku rada reciklažnog dvorišta u kojem je odlaganje otpada besplatno, redovnim postavljanjima kontejnera za glomazni otpad diljem Kaštela te mogućnosti besplatne dostave kontejnera na kućne adrese jednom godišnje, dio Kaštelana i dalje svoj otpad odlaže na javne površine, padine Kozjaka, plaže i druga mjesta, stvarajući ilegalne deponije koji nisu samo pitanje izgleda grada, već i sigurnosti te zdravlja građana.

Pred nama je nekoliko vrućih dana, a u subotu stiže promjena

KONFERENCIJA ZA MEDIJE
Kako su zbog koronakrize obustavili uobičajeni način izborne promidžbe, iz Restart koalicije zadnjih se dana građanima Hrvatske uglavnom obraćaju putem društvenih mreža, interneta i medija pa je tako ovog utorka u Kaštel Sućurcu održana konferencija za medije dvojice kandidata na njihovoj listi za 9. izbornu jedinicu Matka Kuzmnića iz Kaštela te Nikole Vučkovića iz Sinja, a uz njih na konferenciji je sudjelovao i gradonačelnik Trogira Ante Bilić.

HZZ NEĆE ISPLAĆIVATI POTPORU ONIMA KOJI NA PRIVATNIM RAČUNIMA IMAJU OVRHU
Početak srpnja donosi pokretanje novih mjere Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, otključavaju se redovite mjere aktivne politike zapošljavanja, vrijedne 965 milijuna kuna koje su zbog pandemije bile potpuno obustavljene. Omogućuje se uvođenje skraćenog radnog vremena zbog manjeg obima posla, a pokrivat će se do dvije tisuće kuna mjesečno neto po radniku.

USKORO ODLUKA PREMA KOJOJ GRAĐANI IZ BIH VIŠE NE MORAJU U SAMOIZOLACIJU
Na današnjoj tiskovnoj konferenciji nacionalnog Stožera rečeno je kako u protekla 24 sata Hrvatska bilježi 52 nova slučaja zaraze koronavirusom, broj trenutno aktivnih slučajeva je kod 515 osoba. Među njima je 75 pacijenata na bolničkom liječenju, od toga dva pacijenta na respiratoru, jedan u Splitu i jedan u Zagrebu.

ZAVRŠEN NATJEČAJ, IZABRANI PONUĐAČI
Na javni natječaj Grada Kaštela iz siječnja ove godine, za zakup poljoprivrednog zemljišta u vlasništvu države na području Kaštela, javilo se 15 ponuđača, odnosno poljoprivrednika  čije su ponude otvorene u ožujku ove godine, a odluka o prihvaćanju ponuda donesena je na nedavno održanoj sjednici Gradskog vijeća.

U sklopu međunarodnog projekta PEPSEA Splitsko-dalmatinska županija provela je 15. lipnja s projektnim partnerima dodatno uzorkovanje površinske vode na više lokacija u istočnom dijelu Kaštelanskog zaljeva na području kod Splita.

Pema izvješću NZJZ  Splitsko dalmatinske županije od ukupno 136 obrađenih testova četttiri osobe pozitivne su na COVID infekciju i to jedna osoba iz Splita, jedna osoba iz Imotskog i dvije osobe iz Podbablja.

PROCESIJOM, BLAGOSLOVOM BRODICA I MISNIM SLAVLJEM OBILJEŽEN I DAN ŽUPE
Još jednu lijepu i toplu ljetnu večer Kaštel Novi je bio centar tradicije gdje se mogli opustiti uz dalmatinsku pismu zahvaljujući klapi Neverin i to na Danima tradicije pod nazivom Nostalgija. Kao i uz štandove Eko-etno sajma koji se organizirao u sklopu te manifestacije koja se održavala na rivi uz kulu Ćipiko. Obilježen je i dan Župe svetog Petra te je nakon misnog slavlja održana procesija kopnom i morem.

POKRETANJE TURISTIČKIH AMBULANTI SE NASTAVLJA, NO NIZ JE POTEŠKOĆA
Turistička zajednica Kaštela uputila je obavijest privatnim iznajmljivačima na području grada Kaštela popis ambulanti obiteljske medicine i pedijatrija koje imaju obvezu pružiti zdravstvenu zaštitu turistima prilikom boravka u njihovim objektima. Ujedno, iz županijskog Doma zdravlja ističu kako se nastavlja pokretanje turističkih ambulanti.

U protekla 24 sata zabilježena su 34 nova slučaja zaraze virusom SARS-CoV-2, te je broj trenutno oboljelih u Hrvatskoj danas ukupno 463

Veliki interes djece i mladih za trodnevnu školu robotike, koja se ovog tjedna održava u Gimnaziji u Kaštel Novom, uvjetovao je da organizatori iz udruge Futura otvore još jedan termin kako bi svi zainteresirani mogli sudjelovati.

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij