hren

ONI JE PROZVALI, DORIS GRGURIN SE ISPRIČALA
Kada su kišni dani početkom ove jeseni postali sve češći, dio stanovnika na obalnom dijelu Kaštel Kambelovca, koji se koriste Ulicom biskupa Frane Franića, susreo se, kako su nam pisali, s problemom velikih količina blata na prometnici, koje su im stvarale probleme,  a za sve su prozvali dopredsjednicu Gradskog vijeća Kaštela i predsjednicu kambelovskog mjesnog odbora Doris Grgurin.

Obavještavaju se potrošači vode na području Kaštel Starog, ulice: Gajeva, Dinarska i Mosećka da će im zbog radova na vodoopskrbnoj mreži biti prekinuta opskrba vodom u četvrtak, 26.11. u vremenu od 9 do 15 sati.

Prema izvješću Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije, od ukupno 1276 obrađenih testova danas su 463 novooboljele osoba s područja Splitsko-dalmatinske županije pozitivne na COVID infekciju i to iz Splita 168, Imotskog 5, Kaštela 36, Komiže1, Makakrske 1, Omiša 12, Sinja 84, Solina 17, Starog Grada 7, Trilja 33, Trogira 4, Visa 2, Vrgorca 1, Vrlike 4, Brela 1, Dicma 4, Dugog Rata 7, Dugopolja 8, Hrvaca 16, Jelse 4, Klisa 3, Lećevice 1, Lovreća 3, Muća 5, Okruga 1, Otoka 12, Podbablja 2, Podstrane 10, Postira 2, Prgometa 1, Primorskog Doca 3, Šestanovca 2, Šolte 1, Zmijavaca 1 i Ciste Provo 1 osoba.

U posljednja 24 sata zabilježeno je 3603 novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2 te je broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj danas ukupno 20691. Među njima je 2136 pacijenata na bolničkom liječenju, od toga je na respiratoru 240 pacijenata.

Nove stroge mjere na snagu stupaju od petka u ponoć, a trajat će sve do Badnjaka, kako doznaje Index. Nakon što danas završi sastanak Užeg kabineta vlade, odluka o novim mjerama bit će poslana županima, za koje doznajemo da nisu skloni uvođenju novih mjera.

I ove će se godine u organizaciji Grada Kaštela i Turističke zajednice Kaštela organizirati tradicionalno paljenje adventskih svijeća u Đardinu u Kaštel Novom, a prvo takvo događanje održat će se u subotu, 28. studenog.

PREMINULE SU TRI OSOBE
Prema izvješću Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije, od ukupno 1005 obrađenih testova danas je 290  novooboljelih osoba s područja Splitsko-dalmatinske županije pozitivno na COVID infekciju i to iz Splita 121, Imotskog 15, Kaštela 27, Makakrske 11, Omiša 13, Sinja 7, Solina 17, Supetra 1, Trilja 4, Trogira 7, Vrgorca 3, Vrlike 1, Dicma 2, Dugog Rata 6, Dugopolja 1, Gradca 2, Klisa 2, Lovreća 4, Marine 1, Milne 1, Muća 3, Podbablja 6, Podstrane 16, Prološca 7, Runovića 1, Segeta 5, Selca 1, Šolte 1, Zagvozda 2 i Zmijavaca 2 osobe.

CEMEX Hrvatska i Grad Kaštela pokrenuli su projekt izgradnje reciklažnog dvorišta za građevni otpad na području rudnika Sv. Juraj.  Bit će to prvo reciklažno dvorište za takvu vrstu otpada u Splitsko-dalmatinskoj županiji koje će omogućiti građanima da svoj otpad od gradnje zbrinu na održiv i legalan način.

Sutra, 25. studenog na području Policijske uprave splitsko-dalmatinske  provoditi će se  akcija u prometu, pod nazivom „Faktori rizika“. Akcija će se provoditi od 12 do 17 sati, a biti će prvenstveno usmjerena na prekršaje koji su u najčešćoj vezi s nastankom prometnih nesreća kao i  njihovih posljedica.

U posljednja 24 sata zabilježena su 2323 nova slučaja zaraze virusom SARS-CoV-2 te je broj aktivnih slučaja u Hrvatskoj danas ukupno 19161. Među njima su 2093 pacijenta na bolničkom liječenju, od toga su na respiratoru 244 pacijenta.

Za izgradnju širokopojasne pristupne mreže sljedeće generacije (NGA mreža) temeljene na FTTH tehnologiji (eng. Fiber to the Home) i bežičnim tehnologijama koje će omogućiti brzine internetu do 100 Mbit/s za stanovnike Kaštela, Solina i okolnog područja tvrtka A1 Hrvatska će do 2023. godine osigurati oko 130 milijuna kuna. Projekt je sufinanciran iz Europskog fonda za regionalni razvoj temeljem Operativnog programa konkurentnost i kohezija 2014. – 2020., u sklopu Poziva 'Izgradnja mreža sljedeće generacije (NGN)/pristupnih mreža sljedeće generacije (NGA) u NGA bijelim područjima'.

U VODSTVU STRANKE NEMA BIOČIĆA, BONACINA, NOVAKA...
Diljem Hrvatske HDZ-ovci su ove nedjelje birali nekoliko tisuća stranačkih dužnosnika na izborima za lokalne čelnike stranke pa su tako lokalni HDZ-ovi izbori odrađeni i u Kaštelima, a ovu najbrojniju i najjaču stranku u gradu podno Kozjaka i dalje će voditi Ivan Udovičić.

Na Cesti dr. Franje Tuđmana u Kaštel Kambelovcu u tijeku su radovi na vodovodu u sklopu Eko projekta te je zbog istih zatvoren jedan prometni trak, a promet se odvija uz privremenu regulaciju semaforima.

Da su pojedini Kaštelani odgovorni prema svemu što se radi s kaštelanskom povijesnom i kulturnom baštinom, pokazuje i činjenica da često primamo primjedbe, upite, kritike i pohvale na pojedine projekte izgradnje ili obnove određenih povijesnih objekata, a jedan takav upit dobili smo i ovih dana.

Dva razreda OŠ Bijaći iz Kaštel Novog početkom ove školske godine uključila su se u jednogodišnji  e Twinning projekt „Sigurnim korakom u školu 2“ uz svoje učiteljice Tereziju Zokić i Benitu Vladušić. Projekt je nastavak suradnje projektnih partnera iz eTwinning projekta koji je trajao tijekom prošle školske godine, a kojeg su osmislile učiteljice Branka Pastuović iz OŠ Brodarica u Šibeniku i Iva Palčić Strčić iz OŠ Središće iz Zagreba.

Obavještavaju se potrošači vode na području grada Kaštela u Kaštel Gomilici u ulicama: Kneza Branimira, Opatičin trg, Fra Fulgencija Bakotića, Karla Bakotića, Gomilišni kaštilac, Obala kralja Tomislava 1 i 3, Primorska ulica parni br. 34-64, neparni br. 35-47, da će im zbog radova na vodoopskrbnoj mreži biti prekinuta opskrba vodom u utorak, 24.11. u vremenu od 9 do 16 sati.

PREMINULE TRI OSOBE
Prema izvješću Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije, od ukupno 539 obrađenih testova danas je 136 novooboljelih osoba pozitivno na COVID infekciju i to iz Splita 79, Hvara jedna, Imotskog tri, Kaštela 16, Makarske jedna, Omiša devet, Sinja jedna, Solina šest, Supetra jedna, Trogira četiri, Dugog Rata tri, Dugopolja šest, Hrvaca jedna, Klisa jedna, Podstrane jedna, Šestanovca jedna i Ciste Provo jedna osoba.

SUMNJIČE SE ZA PROTUPRAVNO ODUZIMANJE SLOBODE
Dovršeno je kriminalističko istraživanje nad 30-godišnjakom, 22-godišnjakom i 24-godišnjakom provedenim zbog sumnje da su počinili kazneno djelo protupravno oduzimanje slobode na štetu  20-godišnjaka, javlja PUSD.

U posljednja 24 sata zabilježeno je 1973 novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2 te je broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj danas ukupno 19275. Među njima je 2060 pacijenata na bolničkom liječenju, od toga je na respiratoru 235 pacijenata.

Veći dio tjedna bit će stabilan, no promjena vremena moguća je upravo u dane vikenda
Iza nas je hladan vikend u kojem su prvi put ovog studenog temperature zraka bile niže od prosjeka za dio godine. U višem gorju zabilježeni su dvoznamenkasti minusi, a mraza je bilo skoro do obale u noćnim satima.

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij