NAJAVLJENI RADOVI
Ove ponedjeljka, 19. veljače, dijelu potrošača ulice Put Jurčevih polja u Kaštel Novom, privremeno će biti prekinuta isporuka električne energije, u vremenu od 10 do 13 sati. Isto tako, ali od 8.30 do 13 sati bez struje će biti dio potrošača ulice Suvača u Kaštel Sućurcu.

IZ KANTUNA O SVEMU, SVAČEMU I SVAKOME
Biti hrabar. Što to znači? Ne odustati od sebe i svojih snova bez obzira na vrijeme koje prkosi? Reći „Dosta!“ svemu što žulja po duši i obrazu? Odbijati društvena pravila koja ti nikako ne leže  kao jamstvo za miran život? Bež. Dosadan. Neautentičan.

DAN KAO STVOREN ZA UŽIVANJE NA OTVORENOM
Nakon nekoliko prohladnih dana, ugodno subotnje jutro izmamilo je na suncem okupanu rivu brojne Kaštelane, koji su uživali u šetnji i ispijanju kavica na „špici“, a najviše od svih oni najmlađi, pa je dječji kutak u starosejskom đardinu izgledao poput mravinjaka.

Obavještavaju se potrošači vode na području od Kaštel Štafilića koji pripadaju sustavu vodoopskrbe CS "K.Štafilić, ulica: Cesta dr. Franje Tuđmana – parni brojevi od broja 1116 do zračne luke, a neparni brojevi: od broja 903 do 917, od 991 do 1005 i od broja 1061 do broja 1069, da će im zbog neodgodivih radova na vodoopskrbnom cjevovodu 400 mm, biti prekinuta opskrba vodom u ponedjeljak, 19. veljače u vremenu od 08ºº do 17ºº sati.

Ministarstvo poljoprivrede obavještava potrošače o opozivu proizvoda Mješavina začina –  DODATAK JELIMA ARO, proizvođača: Cs-Paritás Kft., IV. kerület 531, 6783 Ásotthalom iz Mađarske.

JAVNI POZIV MINISTARSTVA TURIZMA
U cilju konkurentnosti hrvatskog turizma, Ministarstvo turizma je objavilo javni poziv za sufinanciranje projekata strukovnih udruga koje djeluju u turizmu i ugostiteljstvu, za što je osigurano 1,7 milijuna kuna.

U južnim krajevima zamjetno više vedrine, osobito na Jadranu i u višem gorju, dok će u nizinama biti jutarnje magle i niskih oblaka. Osim smanjene vidljivosti, u prometu je nužan oprez i zbog niske temperature i moguće poledice, srećom - ne i zbog jakog vjetra. Najniža temperatura uz more 1 do 6 °C, kao i poslijepodnevna u gorju, dok će na sjevernom Jadranu i u unutrašnjosti Istre poslijepodne biti oko 11 °C, javlja HRT.

KULTURA, SPORT, ZABAVA
Grad Kaštela i ove će godine nizom manifestacija obilježiti Dan grada. Utvrđeni program proslave koji obuhvaća kulturne, sportske, protokolarne, obrazovne, rekreativne i ostale sadržaje, započinje 22. veljače, a završava na sam Dan grada 4. ožujka.

DAN OTVORENIH VRATA
Obavještavamo vas da će se u četvrtak, 22. veljače, u sjedištu Policijske uprave splitsko-dalmatinske u Splitu, na adresi Trg Hrvatske bratske zajednice 9) održati Dan otvorenih vrata, kojom prilikom će se promovirati rad Srednje policijske škole „Josip Jović“, u cilju informiranja mladih do 28 godina života o uvjetima za upis u program srednjoškolskog obrazovanja odraslih za zanimanje policajac/policajka za 2018/2019. godinu, navodi se u priopćenju PUSD pristiglom na adresu Portala.

VI PITALI ONI ODGOVORILI
I proteklih dana dobili smo nekoliko vaših pitanja na koje smo odgovore potražili od nadležnih u Gradskoj upravi. Svi odgovori pristigli su nam iz Upravnog odjela za komunalno gospodarstvo te Vlastitog komunalnog pogona.

PREVENTIVA
Policijska uprava Splitsko-dalmatinska obavještava sve sudionike u prometu da će se u četvrtak, 15. veljače od 9 do 13 sati na području Policijske uprave splitsko-dalmatinske provoditi pojačana akcija u prometu, usmjerena na prekršaje počinjene od strane pješaka, kao i prekršaje koje vozači čine na njihovu štetu.

KIŠA I FEKALNE VODE
Nekoliko stotina osoba u utorak je u odlasku i povratku s karnevala u Kaštel Starom, zagazilo u vodu nakupljenu dijelom ulice Kamberovo šetalište, na području Paićevog mora u Kaštel Starom, pri čemu je dio njih zatvarao nosnice jer je ta voda oko sebe širila neugodan miris.

UREĐENJE STAJALIŠTA
Gradski i prigradski autobusi zaustavljaju se na području Baletne škole u Kaštel Kambelovcu, od kada te autobusne linije i postoje, no u posljednjih nekoliko godina s jušnim autobusnim stajalištem na toj lokaciji bilo je više problema,  a ni danas to stajalište ne odgovara zakonskim propisima i ne zadovoljava osnovne sigurnosne uvjete.

SEZONSKI POSLOVI
S obzirom na povećan opseg posla tijekom sezone, od travnja do listopada, Zagrebačka pivovara i njezina tvrtka kći TIA partner zapošljavaju djelatnike na pomoćnim pozicijama. Na području Dalmacije to su sezonska zanimanja vozača dostavljača i pomoćnih radnika u skladištu i distribuciji.

Obavještavaju se potrošači vode na području Kaštel Novog, ulice: Put Ričivice i Fra A.Pisturića – parni brojevi od 2 do 30 i neparni brojevi od 1 do 21, da će im zbog neodgodivih radova na vodoopskrbnom cjevovodu 150 mm, biti prekinuta opskrba vodom u četvrtak,15. veljače u vremenu od 08ºº do 14ºº sati.

TRIDESET TOČAKA NA DONJOKAŠTELANSKOM KRNJEVALU
Donjokaštelanskom rivom u utorak poslijepodne prošle su maškarane skupine iz Donjih Kaštela, Kaštel Sućurca, Trogira, Primoštena, Zadra, Korenice, Slovenije i Mađarske, koje su se predstavile s trideset točaka ovogodišnjeg krnjevala KKU Poklade, i pri tome dobro zabavile i nasmijale okupljene Kaštelane i goste.

CIJELI BALETNI ANSAMBL
Članovi krnjevalske udruge Polantana iz Kaštel Kambelovca i ove su se godine našli na malim ekranima u programima većine TV postaja, koje su izvještavale s velikog karnevala u Rijeci, održanog ove nedjelje, gdje su se još jednom predstavili atraktivnom točkom.

NA POKLADNI UTORAK
Brojna karnevalska događanja u Kaštelima se i ove godine završavaju velikim Donjokaštelanskim krnjevalom te maskenbalom u organizaciji KKU Poklade iz Donjih Kaštela.

Pred nama je nova promjena vremena. Stabilnim danima stigao je kraj. Ciklona sa središtem iznad Italije sljedeća 24 sata premjestit će se nad Jadran i nastaviti se kretati dalje na jugoistok. Tlak zraka je u padu, na moru je zapuhalo jugo, stigla nam je još jedna promjena vremena ove veljače.

Pored ulaza na parking Ribole, uz samu staru kaštelansku cestu, nalazi se hidrant koji bi trebao služiti za gašenje požara u slučaju da do istog dođe. Međutim, ovaj naš kambelovski očito je neispravan jer mu nedostaje cijeli gornji dio, a ovih dana prouzročio je veliku štetu na automobilu našeg sugrađanina.

KRNJEVALSKA DOGAĐANJA
Kao što su i najavljivali, članovi KKU Poklade  tijekom ovog krnjevalskog razdoblja organizirali su mobilni Veseli dičji grad, u kojem su mogla uživati brojna kaštelanska djeca.