hren
Svih trideset birališta na kojima se u Bosni i Hercegovini tijekom dana moglo glasovati za novi saziv Hrvatskog sabora zatvoreno je u 19 sati. Ponovno se sutra otvaraju u 7 sati te će se također glasovati do 19 sati.

Prema podacima sa svih glasačkih mjesta prikupljenim u hrvatskom veleposlanstvu u Sarajevu prvog dana glasovajna zabilježen je vrlo mali odziv birača. Pravo glasa ima oko 264.000 hrvatskih državljana koji žive u BiH. U četiri konzularna područja - Mostaru Sarajevu, Tuzli i Banjaluci, glasovalo je tek nešto više od 5 600. To je tek 2,13% od ukupnog broja registriranih birača, a očekuje se kako bi ih u nedjelju na biralištima ipak moglo biti više.

Najveći odziv bio je na biralištima u Mostaru gdje je glasovalo nešto više od 3 500 birača, u Sarajevu ih je glasovalo nešto manje od 1 500, u Tuzli 461, a Banja Luci tek 155.

Za razliku od prošlih izbora kad su birači mogli glasovati na 124 mjesta u cijeloj Bosni i Hercegovini, ovaj put glasuje se na znatno manjem broju mjesta. Građani iz udaljenijih mjesta dolaze organizirano autobusima ili osobnim automobilima. Pojačana je sigurnost na biračkim mjestima.

I u Srbiji slab odziv

Na biralištima na teritoriju Srbije za parlamentarne izbore u Hrvatskoj, odziv birača na četiri biračka mjesta u Beogradu bio je vrlo slab.

Na svih 6 biračkih mjesta u Srbiji, zatvorenih u 19 sati, pravo glasovati za novi saziv u Hrvatskom saboru ima više od 30.000 Hrvata sa prijavljenim prebivalištem u Srbiji, kao i nekoliko stotina hrvatskih državljana koji su se na dan predsjedničkih izbora zatekli u Srbiji. Svoje biračko pravo oni će moći iskoristiti i u nedjelju, drugog dana predviđenog za glasovanje Hrvata u inozemstvu.

U diplomatskim misijama i konzularnim uredima Hrvatske glasovanje traje 3. i 4. prosinca, a hrvatski državljani u Srbiji će moći glasovati na dva biračka mjesta u konzularnom uredu Hrvatske u središtu Beograda, dva u konzularnom uredu na beogradskom naselju Dedinju, kao i dva u hrvatskom konzularnom uredu u Subotici.

Glasovanje u 52 države

Na izborima u inozemstvu glasuje se u ukupno 52 države na 124 biračka mjesta, od toga ih je najviše u BiH - 30. Slijede Njemačka s 19, Australija i Srbija s po šest i SAD s četiri biračka mjesta.

Glasovanje je zbog vremenske razlike već završeno na Novom Zelandu, u Australiji, Japanu, Kini i Maleziji.

Izvor: HRT.hr


KOMENTARI:

Stari Komentari (18)

 • (Gost_1954)

  Zato sutra mrtvi ustaju iz grobova

  oko 8 godina prije
 • HDZ=HRVATSKA (Gost_2236)

  Sutra ce biti juzina i velika kisa, mladja populacija i ljevicari nece ni izaci na izbore, ali ce zato izaci svi koji misle hrvatski i zaokruzice HDZ i Keruma, jedinu hrvatsku, krscansku, moralnu, domoljubnu, nekorumpiranu, skromnu, bogobojaznu, patriotsku opciju koja misli hrvatski
  Vazno je izaci na izbore i da Nevenka Becic buduca predsjednica Sabora prodje

  Ostali bi nas uveli u Jugoslaviju da nam Kragujevac bude glavni grad, a HDZ ce donijeti blagostanje, placu od 10 000 kuna svakome, najveci kip Isusa Spasitelja na svijetu ce biti na Marjanu, mirovine ce biti 5000 kuna, Kastela ce dobiti bolnicu, dvije srednje skole, fakultet i nogometno igraliste za 10.000 ljudi, jos dvije cementare u kojima ce se spaljivati eko smece, Jugovinil ce se obnoviti i u njemu ce opet raditi 7000 ljudi, Kastela ce dobiti domacinsto sljedeceg eurosonga

  Samo HDZ

  oko 8 godina prije
 • Hrvatska u iducih 5 godina (Gost_2236)

  Predsjednica vlade - Jadranka Kosor
  Potpredsjednik vlade - Vojislav Stanimirovic
  Predsjednik drzave - Miroslav Tuđman
  Predsjednica Sabora - Nevenka Becic
  Ministar gospodarstva - Zeljko Kerum
  Ministar financija - Zdravko Mamic
  Ministar vanjskih poslova - Milorad Pupovac
  Ministrica pravosuđa - Vesna Skare Ozbolt
  Ministar prometa i veza - Anton Kovacev
  Ministar kulture - Milan Bandic
  Povjerenik za odnose sa Vatikanom - Zdravko Tomac

  oko 8 godina prije
 • zombiji u napad (Gost_5071)

  zombiji u napad, glasajte :x

  oko 8 godina prije
 • 1954 (Gost_205)

  hahahaha........bravo asu,nasmija si me

  oko 8 godina prije
 • (Gost_1205)

  izdajnik i mrzitelj svega hrvatskog ,onaj koji bude isa glasat...za postenu hrvatsku bez lazne demokracije...ne izborima.... ;)

  oko 8 godina prije
 • (Gost_3106)

  prvo..jer su mozda na putu.. ili.. su vec u hr..ili.. kako je jedan napisa..na tin adresama ..mrtvi ce glasat..ili ce sutra posli mise..ili..jos neznaju za koga..ili..nece za nikoga..a drugo ..vise neznam..narod je cudna biljka..samo znam da ce se ponovit.. ;)

  oko 8 godina prije
 • Samo NASI na izbore (Gost_2236)

  Poslao Gost_1205 dana 2011-12-03 22:34:00
  izdajnik i mrzitelj svega hrvatskog ,onaj koji bude isa glasat...za postenu hrvatsku bez lazne demokracije...
  ................................
  Tako je, ko ne zeli glasati za HDZ nek ne izlazi na izbore

  Izadjite samo Vi koji mislite glasati za HDZ i Keruma, ostali stojte kuci i grickajte cipi cips

  Ovako ce biti sutra na biralistima u Kastelima

  HDZ/HGS - 65,4%
  KUKURIKU - 15,9%
  NL Ivan Gubišić - 8,5%
  LABURISTI - 6,0%
  NL Petrina - 5,0%
  HSP - 4,5%
  HSLS - 4,0%
  HSP AS - 3,5%
  NL Jadrijevic - 3%

  Uvjerljiva pobjeda hrvatskih patriota i domoljuba Keruma i Jadranke Kosor

  oko 8 godina prije
 • (Gost_205)

  prije bi glasa za crnoga cigana nego za hdz i sdp........obe dvi strankee pune komunjara,lažni patrioti,lupeži

  oko 8 godina prije
 • (Gost_7099)

  Sva srića da su Kaštela nebitna u ciloj ovoj priči.

  oko 8 godina prije
 • gi324 (Gost_82)

  Ovo je kršenje izborne šutnje!!!!.Ali nema veze ,jučer je to isto napravija ,IUTARNJI ,INDEX ,24 SATA ,VEČERNJI,A SLOBODNA DALMACIJA JE NA 2 STRANICE u razgovoru sa osuđenim kiminalcom za pronovjeru novca Markom Rakarom(nesuđenim savjetnikom predsjednika Josipovića)teško optužio jednu stranku,ZNA se koju.Nekakvi samoproglašeni SOROŠEVSKI GONG ne vidi ono šta vidi cila Hrvatska.Oni vide jednog POPA u istočnoj Slavoniji koji viče na misi za koga glasovat.Samo oni koji ništa ne razume ,ne vidi koliko je jedna strana uprgla mašineriju da dobije vlast.NEMOJTE IM U TOME POMAGAT ,NE VJERUJTE IM !!!!!! Ne virujte Medijima oni pišu laži,laži i samo laži .Tu su da nas otruju,zatru, obezglave.Evo jedna banalna vijest.ZVIJEZDE BIG BRADERA, Lester i Brendon potukli se na izletu u Prag Lady Marijana završila u Praškom zatvoru za krađu slike iz hotela..Eto vam junaka iz BIGA, a koliko su nam pamet ispirali s njima.IZAÐITE i recite NE ,onima koji nam govore daje pametnije biti Marijana ,nego doktor Paladino, onima koji kažu da je gay ,O.K.,da su nekakvi MODNI MAČCI ,ono na što bi se mladi trebali ugledat.Virujte mi Lopovi su puno manje zlo,oni kad ,tad završe u zatvoru .Ovi nas SVE drže u tamnici osuđene na bolnu smrt.Zato bolje smrt za takve medije,a pobijedit ćemo ih sigurno.NE VJERUJ TE IM,I NJIH VIŠE NEMA,otići će odakle su došli.!!!!!!

  oko 8 godina prije
 • Greška goste 2236 (Gost_7836)

  Ne samo \"Jugovinil\" nego i Jugoplastika koja je tada imala preko 12 000 zaposlenih sada se planira 0ko 50 000 Dalma oko 75 000 Brodo m,erkur 100 000 ,Dalmacija Vino dodatak ovima koji ne rade kao pomoć u rtadu oko 10 000 Kaštelanska rivijera koja je imala oko 400 zaposlenih sada se planira do ljetne sezone 2012 zaposliti oko 5000 jer na osnovima izgradnje hotelskih sadržaja najviše hotela u dužini više od Nice i još najmanje popunjenje manjih djelatnosti oko 30 000 a to je samo u splitsko-dalmatinskoj županiji pa kako stanje stoji morati če se zatražiti radna snaga iznad županije. zato dakako za HDZ.

  oko 8 godina prije
 • .... (Gost_6176)

  kukurikavci su nesposobni


  [B]grčiću, njijovom ministru financija, izgorila lova u credo banci [/B]


  :grin

  oko 8 godina prije
 • Željko Kerum: Opiću se ko majka da prosl (Gost_4244)

  - Izborne rezultate ću čekat doma, a onda ću ići vani proslavit pobjedu - siguran je Željko Kerum.

  - Postoji puno stranki i neovisnih kandidata koji su praktički desno, centar pa desno i tako dalje. Poručujem im da ovaj put malo sve zanemare i da se priključe kompoziciji, odnosno vlaku, odnosno hrvatskom razmišljanju, hrvatskoj opciji, HDZ-u sa partnerima i da im daju glas i da je to ono što je ispravno. Znači, neću uspoređivat 91. godinu i sada, ali je nešto to slično. Znači, ovdje se radi o davanju glasa, znači nema ovdje sad sto stranaka, sto izbora i tako dalje. Ovdje se radi samo o dvi opcije, hrvatska i antihrvatska.
  ---------------------------------

  Pomozite Kereumu i hrvatskoj opciji i Kerumu da se opiju ko majke veceras na Rivi
  Pomozite covjeku koji je 91 krvario za majku Hrvatsku, koji je zanemario posao da pomogne obrani domovine

  Ko ne glasa za HDZ i Keruma taj je ANTIHRVAT

  oko 8 godina prije
 • Izborni spot HDZ/HGS - Ruke gore (Gost_4244)

  [URL=http://www.youtube.com/watch?v=lOKVU2y-HtM]http://www.youtube.com/watch?v=lOKVU2y-HtM[/URL]

  oko 8 godina prije
 • (Gost_6218)

  Procjena u Kaštelima u postocima:
  HDZ oko 40
  Kukuriku - SDP, HNS,... - oko 35
  Laburisti 5
  Grubišić 5,
  HSLS 3
  HSS 2
  HSP 2
  HSP-AS 5
  Ostali 3-5

  oko 8 godina prije
 • (Gost_6218)

  Procjena 9. izborna:
  HDZ - 8 mandata -
  Kukuriku - 5 mandata
  HSLS - 1 mandat

  oko 8 godina prije
 • (Gost_6218)

  Procjena 10. IZBORNA:
  HDZ - 7
  SDP - Kukuriku - 6
  Grubišić - 1

  oko 8 godina prije
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara