hren
PREDSTAVLJANJE NEZAVISNE LISTE DR. JADRIJEVIĆA
- Tko je kriv za sadašnje loše stanje u Hrvatskoj? Krivo je uvijek istih 200 političara koji vladaju hrvatskom politikom već 20 godina. Dosta nam je lijevih i desnih, obojanih različitim bojama, koji ne znaju pokrenuti ovu zemlju i zato sam okupio ljude koji će im pokazati kako to učiniti – kazao je na predstavljanju Nezavisne liste dr. Stipislava Jadrijevića za 9. i 10. izbornu jedinicu, koje je upriličeno ovog utorka u dvorcu Vitturi, njen nositelj dr. Stipislav Jadrijević.

- Intencija mi je bila okupiti sposobne ljude koji su do sada nešto postigli u životu sa svojih deset prstiju, koji znaju i hoće pokrenuti ovu zemlju – objasnio je dr. Jadrijević te dodao kako će ljudi s ove liste odgovarati građanima, a ne strankama, a u svojim će radom u Saboru dokazati da se sve može kad se hoće.
Osim djelova programa Nezavisne liste dr. Jadrijevića, u kojima stoji da će se zalagati za zabranu kredita s valutnom klauzulom, zabranu prodaje prirodnih bogastava, besplatno studiranje onima koji redovno izvršavaju obveze, ulaganja u obnovljive izvore energije, uvođenje reda u poljoprivredne poticaje, poreznu reformu i hitnu inventuru u državi, na kaštelanskom predstavljanju kandidati su se posebno osvrnuli na zakon o golfu, prometnu povezanost, turizam, iseljenike i proizvodnju soli.

- Pelješki most treba nastaviti graditi, jer je to nacionalni interes, a ne tražiti alternativna rješenja kroz BiH. Taj most nije trošak nego ulaganje kojem će rezultat biti kvaliteta života, konkuretniji turizam i porast vrijednosti nekretnina – kazao je o ovoj temi dr. Jadrijević iznijevši svoje mišljenje kako se, da su posao izgradnje umjesto hrvatskih dobile strane tvrtke, ne bi sada govorilo da je on neisplativ.

Turizam, ribarstvo, sol i poljoprivreda glavni dalmatinski aduti

Kandidat ove liste u 9. izbornoj jedinici, građevinski poduzetnik  Mladen Ninčević u svom obraćanju osvrnuo se na gospodarski razvoj temeljen na turizmu, poljoprivredi i ribarstvu.

- Dalmatinska regija mora odrediti strategiju i načine na koje će je provesti i dati konkretna rješenja. Primjerice, već 20 godina slušamo kako turističku sezonu treba produžiti, međutim to se do danas nije dogodilo. Mi smatramo da se moraju izgraditi i ponuditi novi sadržaji koji će  privući u goste umirovljenike, poduzetnike ili razvijati zdravstveni turizam – kazao je Ninčević i kao primjer naveo izgradnju nekoliko desetaka golf terena na državnom zemljištu u Dalmaciji, ali i etažiranje hotela.

Dotakao se Ninčević i iseljenika te načina na koji bi isti mogli novac ulagati u Hrvatsku, dok je kandidat u 10. izbornoj jedinici Ivan Šimić, nagrađivani vlasnik patenta za novu tehnologiju  proizvodnje soli, predstavio projekt vjetrosolana po kojem Hrvatska ne bi više uvozila 90% svojih potreba za soli, a zaposlile bi se i tisuće ljudi.

Skupu se obratio i Ivica Glavan, sinjski gradonačelnik koji je na tu funkciju došao upravo s Nezavisne liste dr. Jadrijevića. U svom obraćanju Glavan je istaknuo kako u ovom trenutku hrvatskom čovjeku nedostaje samopouzdanja, a kaštelanska dogradonačelnica Marinka Parčina, četvrta na listi za 9. izbornu jedinicu naglasila je kako je ponosna što se nalazi na listi koju predvodi jedan veliki humanist, kirurg-transplatolog i voditelj hitne abdominalne službe Kliničke bolnice Merkur, a koju čine mladi i sposobni ljudi.
Na kraju skupa dr. Stipislav Jadrijević odgovarao je na pitanja nazočnih pa je tako na pitanje ekologinje Ivne Bućan o spaljivanju otpada u Cemexovim tvornicama u okruženju, odgovorio kako je ova lista prvenstveno za poslove koji otvaraju nova radnih mjesta, za ukidanje prostornih planova zbog kojih investicije ne dolaze, a da o spalionici otpada svoja saznanja i mišljenja trebaju reći stručnjaci i lokalna zajednica.

- Ono što izjašnjavanjem ili na referendumu odluči lokalna zajednica, ja sam za lokalnu zajednicu – kazao je na kraju dr. Jadrijević, koji je na pitanje o mogućem koaliranju odgovorio kako će eventualno koalirati s onime tko u potpunosti prihvati njihov Program, koji za kandidate s ove liste predstavlja svojevrsnu Bibliju.


KOMENTARI:

Stari Komentari (54)

Učitaj prethodne komentare
 • gi324 (Gost_4227)

  Hrvatski narode ,glasaj za bilo koga,samo nemojte za KUKURIKAVCE. To je najveće zlo koje nas može zadesiti,.Imamo Josipovića i njegovog savjetnika Marka Rakara ,osuđivanog kriminalca,Udbašku bandu .Recite dosta nam je jugočetničke Slobodne Dalmacije,Jutarnjeg,Htv,Nove,Rtl,24 sata ,INDEXA,SIH OSTALIH JUGOUDBAŠKIH TISKOVINA I NOVINARA.Mi smo pametan narod da bi nam svaku vijest mora objasnit Mislav Bago ,ili Zoran Jovanović zvani Šprajc.Zašto Mirko Norac robuje u tamnici za tzv.ubojstvo neke babe ,a za partuzanske zločine nad 100 000 ubijenih nitko ne smije ,niti istragu provest.Narode INU ,BANKE .HOTELE JE PRODA SDP.Dosta nam je Ante Nobila dokazanog zlostavljača u obitelji i na ulici,dosta nam je Pupovca ,Puhovski ,Pusića ,lalića koji je za udbu špijunia Torcidu, kvazipovjesničara ,Nevena Budaka,Tvrtka Jakovine.Recite mi nismo glupani,nIje Šlogar ubija Hodaku kćer,ko se kod zamjerija Mesiću ,ili je mrtav ,ili u zatvoru .Imaju predsjednika,imaju uskok ,imaju sudstvo ,imaju medije,novinare ,povjesničare,UDBU ,ILI UDBA ima sve njih.Za dobro svih nas nedajte im i vladu.Ako je slobodno i poželjno za maškare palit Tuđmana ,Sanadera i kosor ,onda mora biti slobodno palit ,i Josipovića ,Mesića.Ne dajte homoseksualcima dicu,oni su i dosad živili bez njih .Promislite dobro želite li da vam Vesna Pusić bude ministrica vanjskih poslova ,jer ona ne voli ni vas ni ou državu.Ne voli je ni onaj kriminalac Čačić, ni Jakovčić ,ni Linić,ni Stazić ,ni Ingrid ,oni su tu zato šta je Mrze.I samo ime KUKURIKU je besmisleno .Za SVE, SAMO ZA KUKURIKU NEEEEEEEEEE!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  oko 8 godina prije
 • (Gost_1206)

  Glupost, kome je loše? Pitajte naše zastupnike valjda neće oni reći da je loše a moglo bi biti i bolje. Zašto se ne bi zastupničke penzije dobivale već za nedilju dana u saboru, još više privilegija, još veće plaće ! Pa oni su u koje se treba ugledat, njima vjerovat, ako oni kažu dobro je onda je to tako. Znaš kad oni kažu bit će još bolje ja to njima vjerujem samo znam na koga su mislili. Navali narode glasajte, bit će sve besplatno ....,za one na položajima.

  oko 8 godina prije
 • Bravo Berket (Gost_7182)

  Lipo si društvo odabra. Svaka čast

  oko 8 godina prije
 • kuku (Gost_4157)

  vako su rekli kud ivo tu i jaca kud marinka tu i savjetnica

  oko 8 godina prije
 • (Gost_7182)

  vidim da su tu i Brzović i Gagić i Opačak i Berketova sestra Neda. Svaka čast gradonačelniče, želim ti sriću na izborima

  oko 8 godina prije
 • (Gost_6194)

  odakle novci za sve ovo??\' ja sam sa poslom prosa ovih dana od imotskog do zadra i nema nitko vise plakata od dotura

  oko 8 godina prije
 • (Gost_8150)

  svaka čast, treba pokazati svima ( a vas smatram stručnim ) kako se krade i prolazi nekažnjeno. Jedino tako se može poboljšati standard nas sitnih koji vama osiguravamo plaču od cca 20000 kn.

  oko 8 godina prije
 • Šta bi Vi? (Gost_3899)

  Krasno goste 2209 izmislija si novu energiju tvojim komentarom.Ponavljaš ka papagalo. A šta bit ? Tko Ti brani .? Uzmi samo uzmi možeš i popit i pjest.Ima gdje če ti stati.A ti 4227 volio bi da si napisao Hrvatski natrode glasaj \"Za Lopove prevarante\" jer možda im ispadne što pa če se moči pokupiti jer u kontenjerima nema više ni staroga kruha.Pojeli \"Miševi\" sve mislim na gladne osobe a svakim danom ima ih sve više u redu zahvaljujuči \"Bandi Lopova\" zakoje tražiš da se glasa.Dali ste doibro čuli šta dr Jadrijević kaže? Niste i možda nikad nećete ali hočeteli mu nedaj bože pokucati na vrata i moliti za pomoć dok on ne moli Vas za glas nego da izađete u što večem izboru i da glasate poVašoj savjesti.Odakle novac za ovo pita se gost 6194? Smiješan novac napram 9 200 000.00 kuna koliko troši HDZ, pa još može svatko 25 kuna potrošiti za doći di se ovaj program gdje se državao bez pečene janjetine i prasetine i ostalih pića . Ovaj čovjek ni u kojem smislu nije zaslužio bilo kakve negativnosti i šteta da ovakvi propadaju a prolaze oni liječnici kojima nebi dao ni metar da mi se približe a u vladi su bar do nedjelje.

  oko 8 godina prije
 • (Gost_3106)

  nezavisni da..ali netko sa cvrstom rukom..i cistim obrazom..i uveo ..u prvom redu rad i red. .jer ..demokracija i je..diktatura..rada..reda..i zakona..a ne da svatko radi sto ga je volja..i samo je to rjesenje..sve drugo je bla..bla..
  taj netko ce doci ili ce biti nametnut..iz vani..jer vi niste sposobni..na zalost..prokockali ste sansu..
  ;)

  oko 8 godina prije
 • (Gost_7120)

  Jedini polemičan istup imao je britanski euroskeptik Nigel Farage koji je Hrvatima poručio da su čekali na neovisnost tisuću godina i da će je ponovno izgubiti nakon dvadesetak godina. \'Glasovanje za ulazak u Europsku uniju glasovanje je za pridruživanje novoj Jugoslaviji\', rekao je Farage, koji je rekao da su u hrvatskim strukturama još \'stari komunisti, da nema slobode tiska, koji bi mogao objaviti članak protiv pristupanja EU-u\'. (Hina)

  oko 8 godina prije
 • (Gost_4227)

  Marinka je definitivno najstručniji kadar
  :):):):):):):)

  oko 8 godina prije
 • (Gost_6159)

  znan da su izbori i da se svak za sebe bori,ali niko nista o poslu o radnim mistim,zato ovin puten pozivan ako mi neko moze nac radno misto drzavno,vodovod,hep itd,dajen 5000e i vise zavisi od kvalifikacije istog....

  oko 8 godina prije
 • (Gost_6159)

  ili penziju ka dragovoljcu...placan 10.000€ i vise zavisi od primanja...

  oko 8 godina prije
 • (Gost_4140)

  Evo svi su dobili direktivu da se odazovu ovom smješnom skupu. Gradonačelniče drugi put skupite hrabrosti pa se osobno kandidirajte za parlament, jer ovakav sistem je smješan.

  oko 8 godina prije
 • (Gost_4227)

  stvarno si proziran Berket

  oko 8 godina prije
 • (Gost_172)

  prostor treba bapunit da se vidi snaga političke opcije. to je uobičajna praksa svih stranaka. nema tu ništa novog. neko dođe iz znatiželje. naravno da će ova lista imati podršku gradonačelnika s obzirom da je njegova zamjenica na toj listi. šta tu ima lošeg? gradonačelnici splita, dubrovnika, rijeke primoštena,koprivnice,zagreba,osijeka su na listama za sabor.

  oko 8 godina prije
 • Za gosta 6159 (Gost_8093)

  Čini se da si poprilično zakasnio sa traženjem radnog mjesta na takav način,Gdje si do sada bio kad su primali te tvoje ponude svi od reda?Sada ne ide tako sada upravo ide drukčije ali ti vjerovatno ni sam neznaš šta bi, nema više one parole\"Lipi li je ovaj režim plače kuri a ja ležim\".To je vrijedilo za vrijeme Tita.A

  oko 8 godina prije
 • Za gosta 4140 (Gost_8093)

  Ne kažem da ih nije bilo ali tvoj komentar\"SVI su dobili direktivu\" da dođu na skup dr Jadrijevića ne stoji.Zašto .Ja sa svojom ekipom od 8 članova nismo nikakvu direktivu dobili ,zanimalo nas je i došli smo svojom voljom,a nije nas ni domijenak pa da je bila i janjetina doveo a ne suhe smokve i čaša soka..Na kraju prostor u dvorcu Wituri nije bombastičan da treba moliti nekoga da dođe kao šta HDZ vozi 4 autobusa publike za sobom i tako troši i tvoje i naše pare.I na kraju tko se mača lača zna šta ga čeka.

  oko 8 godina prije
 • Za gosta 4227 (Gost_8093)

  Nisu u pravu gosp.Marinka nije najstručniji kadar Ti si puno bolji. Hrvatska je velioki gubitnik zbog toga šta tebe tamo nema.Šteta.

  oko 8 godina prije
 • Za gosta 7120 (Gost_8093)

  Ne treba ni kakvi vanjski stručnjaci ocjenjivati naše stanje.To se znalo od prvog dana od prve \"Laži\" pok presjednika Franje Tuđmana kada je rekao da se nikad nije sastao s Miloševićem u Karađorđevu..Sve je ispalo po režiji i scenariju i završit če sa onom\"Šta je ovo nama trebalo\" jasno kad dođei odmota se traka filma do kraja.

  oko 8 godina prije
 • Eto za mene je o ovome skupu gotovo (Gost_8093)

  Sada možete pisati šta vas volja više neću biti na \"Karauli\" pozdravlja Vas \"Danas sam luda\" Bog.

  oko 8 godina prije
 • Za Gosta_4227 (Gost_5209)

  tzv. ubojstvo?
  kakav as!
  takve bi komentare trebalo brisati jer vrijeđaju obitelji stradalih, a takve bi \"Goste\" trebalo poslati u tzv. tri ..... materine

  oko 8 godina prije
 • (Gost_5209)

  e i da ne zaboravim! od ovakvih \"stručnjaka\" koji su eventualno stručni u odnosu na ekipu koja pije pivu ispred dućana mi se rasteže osmijeh od uha do uha. čast izuzetku dr. jadrijeviću koji bi trebao ekipi koju je okupio na listi ispisati par uputnica :)

  oko 8 godina prije
 • (Gost_1303)

  Povrača mi se od ovih pustih stranaka šta pričaju priče.Ljudi koji im ulaze u guzice, kada ih pokradu onda pljuju i po sebi i po onima za koga su glasovali. Dosta mi je više toga. Nijedna stranka nas neće izvući iz krize, nego ljudi koji rade i pridonose državi.Posao stranke je da samo sebi osigura novac da se može pokazati na otvorenju ovoga i onoga. Spavati po saboru, trošiti glas na laži. :eek

  oko 8 godina prije
 • (Gost_1108)

  Zna li netko što je gospođa dogradonačelnica po struci (koji je fakultet završila) i u kojem se to stručnom području iskazala (reference?!)

  oko 8 godina prije
 • savjetnica (Gost_5162)

  Znamo tko je ivina savjetnica bila , a ko je marinkina savjetnica ne znamo!

  oko 8 godina prije
 • kuku (Gost_4157)

  kako ne pa zna se ko je mlada zgodna perspektivna savjetnica koja je uvijek u drustvu nase zamjenice gradonacelnika parcinke. bivsa gradonacelnikova tajnica sada savjetnica

  oko 8 godina prije
 • ivan biluš-gagić (Gost_3627)

  postao si zakrpa za sve i svašta -svaka čast imaš dobar želudac i izgubijo si sve kriterije , ako si ih ikad i imao.
  :grin :grin :grin

  oko 8 godina prije
 • za 4227 (Gost_4447)

  Tvoj kometar iam crte psihoze i shizofrenije, javi se za uputnicu

  oko 8 godina prije
 • endem (Gost_4236)

  žena je crkveni finacijer pa zato grad ide sve ka po loju

  oko 8 godina prije
 • (Gost_5519)

  ZA JADRIJEVIĆA!!! jer je veliki čovjek !!!
  E da nam je više ovakvih doktora koji ne traže plave kuverte za pomoći bolesnom čoviku. A valjda bi znao pomoći i bolesnom društvu, bez da od njega uzima, ako se još ima šta uzet!

  oko 8 godina prije
 • Jadrijevic (Gost_1036)

  Dobro bi bilo da netko stvarno neovisan od politickih stranaka kao dr. Jadrijevic, dr. Grubisic udje u Sabor, da misli svojom glavom i da bude pravi zastupnik Dalmacije

  Nazalost dr. Jadrijevic ce tesko i do 2-3% a kamo li do mandata

  oko 8 godina prije
 • (Gost_7104)

  volonteri svih zemalja ujedinite se!

  oko 8 godina prije
 • (Gost_8090)

  ovaj doktor ima toliko uspjeha u karijeri tako se bar navodi pa što se mješa u politiku?

  oko 8 godina prije
 • E ne mogu odolit! (Gost_8093)

  Gospodin Endeme je tako lipo \"Lojen\" podmazao ne samo sada nego \"Vavik\" i zato klizi i klizi i klizat če jer takvog loja baš nema svatko.Sječam se kad u splitskom škveri nije tija brod da klizne u more jer je bio \"Loš loj\" a poznato mi je da je netko tada donio neki drugi \"Loj\" nebi me čudilo da je to \"LOj \" gosp .Endema i brod je naprosto poludijo i skliznuo u more jedva su remorkeri sprečili da ne udre u Sučuračku rivu. A sada smatram da je dosta bez obzira šta se miševi raskotili kada \"Mačke\" nema.Danas sam Luda.

  oko 8 godina prije
 • (Gost_510)

  Opet \"nezavisni\"!

  oko 8 godina prije
 • Da goste 510 (Gost_8093)

  Tako je jer csamo nezavisni imaja šta li tali nego \"Zavisni\".

  oko 8 godina prije
 • (Gost_9500)

  bravo marinka nastavi samo tako doces u sabor al 2222 ni tada nije kasno jer ti ces bit volonterka eto koliko je ozbiljan jadrijevic politicar kad mu na listi moze bit marinka

  oko 8 godina prije
 • (Gost_9500)

  NETRIBA SE MISLIT S KIM CE KOALIRAT NECE S NIKIM JER NECE DOBIT PRILIKU dobijeli 1posto glasova more se tuc nogom u guzicu pa ljudi koja to ozbiljna stranka na listi ima marinku i olgu zenu 36to godiste

  oko 8 godina prije
 • za gosta 3899 (Gost_2231)

  i dalje stoji pitanje odakle mu, ove parlamentarn e stranke dobivaju po zastupniku odredjeni novac, a dotur je koliko sam ovaj rjedan vidija izlipija sve stupove javne rasvjete od zadra do imotskog sa otocima

  oko 8 godina prije
 • (Gost_9500)

  znas di je marinka da su cuda moguca plakati sami dosli bez love posla bog plakate doktura i volonterku da nas izbave iz krize

  oko 8 godina prije
 • (Gost_5162)

  :grin :grin :grin

  oko 8 godina prije
 • (Gost_8090)

  niti lijevi niti desni nego stručni e pa drž se bolnice doture

  oko 8 godina prije
 • (Gost_3145)

  i jucer su zamjenica i njena doticna gospodicna savjetnica bile skupa na svom skupu

  oko 8 godina prije
 • (Gost_5519)

  Nama je i dobro kakvi smo mi. Šta bi nama odgovaralo : da čovik ima neuspješnu karijeru, pa da se onda bavi politikom?! Ovaj čovjek je altruist i u politiku ne ulazi iz interesa. Jadrijevića za ministra zdravstva!

  oko 8 godina prije
 • Ministar zdravstva! (Gost_4117)

  Ajmo ovako! Od koja bi dva doktora voljeli vidjeti u ulogi minista zdravstva? Doktora Koji je sada ili doktora Jadrijevića?Ostavimo sada one koje su na listama jedne i druge opcije.Pogledajmo ponašanje još uvjek dosadašnjeg ministra njegovo obračanje i pogledajmo doktora Jadrijevića.Izvolite komentirati ovu dvojicu.Usput da rečen svoje mišljenje a ono je.:dosadašnjem ministru nebi dala dozvolu da mi u bolesničku sobu dođe a kamoli da me dira ili da samnom razgovara.Ovome drugome pristala bi da me operira pa iako bi pogriješio dala bi mu oprost.A Vi?

  oko 8 godina prije
 • (Gost_7108)

  a jesi dosad čuja za jadrijevića.di je bija i šta je radija .ako je ka likar dobar zašto narodu uskratit dobrog likara i ić u politiku

  oko 8 godina prije
 • (Gost_7108)

  A jeste dosadni vise

  oko 8 godina prije
 • Dobar liokar? (Gost_4117)

  Dr Hebrang odličan likar .dr Ministar odličan.dr Marasović super liokar dr Biočić fantazija od likara dr Dodik nema mu ravna od likara i puno još znanih i neznanih \"Dotura\" pa šta nebi i dr Jadrijević najbolji od svih.Tko je dosadan goste 7108? pogledajse u ogledalo možda ti od ovih nabrojenih neki zatreba.?

  oko 8 godina prije
 • ja nisan 7108 (Gost_7108)

  za bit ministar zdravstva nemora bit likar . dosta da je dobar ekonomista ili menađer. kome triba likar subspecijalista ka ministar .on najčešče nema pojma o ekonomiji i menađmentu šta i nije za zamirit. zamirit triba ako takva osoba misli da je bogom dana za vodit zdravstvo jedne države pred kolapsom. zdravstvo je srozano radi osoba koje misle da je vodit zdravstvo države vodit ambulantu u pripiz...i

  oko 8 godina prije
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara