Osim prvih ljudi gradova i općina te članova predstavničkih tijela, građani Hrvatske 16. svibnja birat će i župane svojih županija te županijske vijećnike. Tako će  i građani Kaštela na lokalnim izborima, osim gradonačelnika i članova Gradskog vijeća, sudjelovati i u izboru  župana Splitsko-dalmatinske županije među šest pristiglih kandidatura te 47 članova Županijske skupštine za koje je u Županijsko izborno povjerenstvo pristiglo 11 kandidacijskih lista.

Za župana i njegove zamjenike, između ostalih, pristigla je kandidatura HDZ-a, koji je kandidirao dosadašnjeg župana Blaženka Bobana, a za njegove zamjenike Stipu Čogelju i Antu Šošića.
Hrvatska građanska stranka kandidirala je za župana Tonija Jurišića – Sokića, a za njegove zamjenike Martinu Nimac Kalcinu te Petroslava Sapunara.
Ivica Kukavica kandidat je Mosta za župana, a Filomena Božić i Ivana Ševo za zamjenike.župana u narednom mandatu.
SDP-ov kandidat za župana na ovim će izborima biti Ranko Ostojić, a za zamjenike Ružica Jakšić i Joško Markić.
Koalicijska lista Nezavisne liste mladih, Pametno za Split i Dalmaciju te HSLS-a za svog kandidata predložili su Antu Pranića te Dašu Dragnić i Antu Renića za njegove zamjenike.
Mate Šimundić kandidat je za župana, a Marko Žaja i Jozo Ribičić za dožupane, koje je predložio Domovinski pokret.

Kandidacijske liste

Od 11 pristiglih pravovaljanih kandidacijskih lista za članove Županijske skupštine, na njih šest kandidati su jedne stranke, njih četiri su liste pojedinih koalicija, a jedna je lista grupe birača, odnosno nezavisna lista.

U utrku za neko od mjesta u Županijskoj skupštini tako će koalicija Alternative 101 i Akcije mladih, a nositeljica je Vladimira Mascarell.
Nositelj liste Centra je Ivica Puljak, a liste Domovinskog pokreta Mate Šimundić.
HDZ na ove izbore izlazi s listom kojoj je nositelj Blaženko Boban, a koalicija HKDS, HSS - Stjepan Radić i Stranke umirovljenika je Goran Dodig.
Nositelj jedine kandidacijske liste grupe birača je Tomislav Mamić, a listu Mosta predvodi Miro Bulj.
Koalicija Nezavisne liste mladih, Pametno za Split i Dalmaciju te HSLS-a na izbore će predvođeni Antom Pranićem.
Radnička fronta i SRP formirali su koalicijsku listu nositelja Marija Vujevića, dok je nositelj SDP-ove liste Ranko Ostojić.
Lista Željko Kerum – Hrvatska građanska stranka na izbore za župana će s nositeljem liste Željkom Kerumom

KANDIDATURE ZA ŽUPANA

KANDIDACIJSKE LISTE ZA ŽUPANIJSKU SKUPŠTINU


KOMENTARI:
(Da bi ste mogli komentirati morate biti prijavljeni na Facebook.)