Kaštelansko Gradsko izborno povjerenstvo objavilo je konačne pravovaljane kandidacijske liste za izbor članova Gradskog vijeća Kaštela te kandidature za gradonačelnika i zamjenika gradonačelnika, o kojima će građani odlučivati na predstoječim lokalnim izborima 16. svibnja. Kao što smo već izvijestili, u utrku za funkciju gradonačelnika i njegovog zamjenika uključila su se trojica kandidata i kandidati za njihove zamjenike te sedam kandidacijskih lista, od kojih je jedna lista grupe birača, odnosno nezavisna lista.

Kandidati za gradonačelnika i njegove zamjenike tako su Denis Ivanovič i kandidatkinja za zamjenicu Jadranka Matok – Bosančić, kandidati HDZ-a, kandidati Domovinskog pokreta i HSP-a Draško Kuliš i zamjenik Tomislav Kovač te Nikša Tranfić i kandidatkinja za zamjenicu Milija Baldić Lukšić, koje je kandidirao Most.

Prva od lista je kandidacijska lista Akcije mladih i Nezavisne liste mladih, kojoj je nositelj Mario Serajlić, na drugom mjestu liste je dosadašnja gradska vijećnica Ana Ljubica, a na trećem Jakiša Mula. Zanimljivo je da najstariji kandidat na listi ima 48 godina, dok je najmlađem 20 godina. Na listi se nalazi devet žena i 12 muškaraca.

Isti odnos muškaraca i žena je i na listi grupe birača, kojoj je nositelj Josip Berket. Drugi na toj listi je Goran Samardžić, a na trećem mjestu Meri Škopljanac Gagić. Svi troje su bili i gradski vijećnici u posljednjem mandatu. U odnosu na dvoje izbore ranije lista je, što se tiče imena, doživjela djelomične izmjene, a na njoj su i dalje nekadašnji Berketovi dogradonačelnici Marinka Parčina i Marinko Kovačev.

Dosadašnji gradski vijećnik HSP-a Anto Komljen drugi je na koalicijskoj listi Domovinskog pokreta i Hrvatske stranke prava, a njegov prethodnik u Gradskom vijeću Željan Jurlin nalazi se na trećem mjestu liste. Listu predvodi kandidat za gradonačelnika iz redova DP-a Draško Kuliš. Na ovoj listi nalazi se deset žena i 11 muškaraca.

Najmani broj žena na svojoj listi ima Hrvatska demokratska zajednica, a od njih osam na listi, žene zauzimaju i tri posljednja mjesta.  Nositelj HDZ-ove liste je sadašnji gradonačelnik Denis Ivanović, drugi na listi je predsjednik Gradskog vijeća Ivan Udovičić, a potom slijede dvoje sadašnjih dogradonačelnika Jadranka Matok – Bosančić i Grgica Benutić.

Hrvatska seljačka stranka na ove se je izbore odlučila izaći samostalno, dok su na prošlim izborima bili u koaliciji sa HDZ-om. Nositelj liste je trenutni gradski vijećnik Jurica Škrapić, na drugom mjestu Ante Perišin, a na trećem Vinka Perković. Svoje mjesto na listi je našlo devet žena i 12 muškaraca.

Kandidacijsku listu Mosta ne predvodi, kao u slučaju HDZ-a i DP-a kandidat za gradonačelnika, već kandidatkinja za dogradonačelnicu i županijska vijećnica Milija Baldić Lukšić. Kandidat za gradonačelnika Nikša Tranfić nalazi se na drugom, a Meri Bedalov – Smoje na trećem mjestu. Poput  HSP-a i Mostovci su kandidirali deset žena i 11 muškaraca.

Sedma lista je kandidacijska lista Socijaldemokratske partije kojoj je nositelj dugogodišnji gradski vijećnik Filip Plećaš. Osim Plećaša u vrhu liste je i Mario Banovac te još jedan aktualni viječnik Teodor Gavrić. Na listi je deset žena i 11 muškaraca, a zanimljivo je da se na tri posljednja mjesta nalaze veterani SDP-a što se tiče rada u dosadašnjim mandatima Gradskog vijeća, Marin Šalov, Dražen Đaković i Matko Kuzmanić.

Kandidature za gradonačelnika možete vidjeti OVDJE

Kandidacijske liste za Gradsko vijeće pogledajte OVDJE


KOMENTARI:
(Da bi ste mogli komentirati morate biti prijavljeni na Facebook.)