PRIOPĆENJE KANDIDATA DOMOVINSKOG POKRETA
Uz to što sam kandidat Domovinskog pokreta za zamjenika gradonačelnika grada Kaštela, ujedno sam i privatni poduzetnik kojem je sjedište tvrtke u našem gradu te se nikako ne mirim sa činjenicom da sadašnja vladajuća struktura u Kaštelima nema apsolutno nikakvog sluha za poduzetnike koji su se našli u problemima uzrokovanim korona krizom.

Preko godinu dana smo svjedoci krize upravljanja u cijeloj državi i propadanja mikro i malih poduzetnika i obrtnika, a Kaštela nisu iznimka. I dok su mnogi drugi gradovi prepoznali alarmantnost situacije i ciljano pomogli najugroženije djelatnosti, grad Kaštela to nije učinio. Uz sve nedaće s kojima živimo u Kaštelima, počevši od infrastrukturnih i komunalnih problema pa do socijalne politike, segment pomoći poljuljanom gospodarstvu je u potpunosti zanemaren.

Mi moramo brinuti za privatno poduzetništvo, za svako radno mjesto kojim se generira dodatna vrijednost, za svakog i najmanjeg obrtnika koji posluje u našem gradu, a kojem je egzistencija ugrožena novonastalim okolnostima uzrokovanim pandemijom. Trenutno su poduzetnici u gradu Kaštela prepušteni sami sebi bez bilo kakve inicijative grada kojom bi im se moglo pomoći.

Kao zamjenik voditelja regionalnog ureda Udruge Glas poduzetnika, zajedno s kolegama iz udruge, pred gotovo pet mjeseci sam pokrenuo inicijativu prema gradu u kojoj smo tražili sastanak s predstavnicima grada te nudili kvalitetna rješenja, gdje bi se uz malo novca pomoglo najugroženijim gospodarskim djelatnostima. Nažalost, dočekala su nas zatvorena vrata te do današnjeg dana nismo dobili niti odgovor na poziv za sastanak, bez obzira što je isti uredno predan i urudžbiran na protokolu grada.

S obzirom da se grad Kaštela orijentirao prema turizmu i želi ići putem da postane kvalitetna turistička destinacija, neshvatljivo je da grad nije vidio potrebu pomoći upravo djelatnostima vezanim za turizam, koje trpe ogromne gubitke i koji su praktički oni koji svojim davanjima pune gradski proračun. Stoga ne čudi da je trenutna financijska situacija u gradu iznimno loša. Sinergijom grada i malog poduzetništva može se puno postići, a ovakvim statusom quo trebat će godine da se situacija vrati u normalu.

Ukoliko bih dobio tu čast da me građani grada Kaštela izaberu na mjesto zamjenika gradonačelnika, moj prvi potez će biti raspisivanje javnog poziva za pomoć najugroženijim djelatnostima, po uzoru na neke druge gradove u našoj županiji.


KOMENTARI:
(Da bi ste mogli komentirati morate biti prijavljeni na Facebook.)