REZULTATI PRIJAŠNJIH IZBORNIH ANKETA VARIRALI SU OD 0,5 DO 1 POSTO OD KONAČNIH
Prema prvim izlaznim anketama HDZ na 10. parlamentarnim izborima osvaja 61 mandat u Saboru. Restart koalicija 44. Domovinski pokret osvojio je 16, a Možemo i Most po osam mandata, Stranka s imenom i prezimenom, Fokus i Pametno tri. Anketu je napravio Ipsos  na 21575 ispitanika u svih 10 izbornih jedinica.

- Kada vidimo što bude na stolu tada ćemo razgovarati. Po svemu sudeći hrvatski građani su nam dali mandat da s bolje pregovaračke pozicije idemo u sastavljanje nove Vlade- rekao je Davor Božinović, potpredsjednik Vlade nakon prvih izlaznih anketa.

Podsjetimo, do nedjelje poslijepodne na izbore za Hrvatski sabor izašlo je oko 107 tisuća birača manje nego 2016., pokazuju podaci Državnog izbornog povjerenstva.

Do 16.30 sati glasovalo je milijun i 150 tisuća birača, što je 34,04 posto, prije nepune četiri godine njih milijun i 256 tisuća, odnosno 37,2 posto.

Podsjetimo, postotak izlaznosti na birališta u Kaštelima do 16.30 sati iznosio je 32,38 posto što je niže i od državnog i županijskog prosjeka. Najveća izlaznost zabilježena je u Kaštel Gomilici, na biračkom mjestu broj pet, gdje je glasovalo 40,55 posto građana s pravom glasa, dok je najmanji odaziv bio u Kaštel Štafiliću, na biračkom mjestu broj 20, gdje je svoj glas nekoj od lista dalo 28,42 posto birača. U DIP do navedenog vremena nisu dostavljeni podaci o odazivu na biračkom mjestu broj 19 u Kaštel Novom.

 


KOMENTARI:
(Da bi ste mogli komentirati morate biti prijavljeni na Facebook.)