SVE ĆE SE ZNATI ZA DESETAK DANA
Nezavisna lista Josipa Berketa, koja već tri mandata participira u radu „gradskog parlamenta“ na predstojeće lokalne izbore izaći će sa svojom listom kandidata za članove Gradskog vijeća Kaštela, čulo se na današnjoj konferenciji za medije u Marini Kaštela u Kaštel Gomilici.

Iako je javnost očekivala da će na ovoj konferenciji biti predstavljen i kandidat Berketove liste za gradonačelnika, do toga nije došlo, jer su kandidaturu predložili profesoru informatike i tehničke kulture te gradskom vijećniku Goranu Samardžiću, koji još uvijek nije konačno odgovorio na njihov prijedlog.

- Predložili smo da naš vijećnik Goran Samardžić bude naš kandidat za gradonačelnika na ovim izborima. On će to ipak odlučiti sam, jer mora odvagnuti svoju izglednu karijeru na splitskom Sveučilištu i neke druge elemente te obveze koje nosi funkcija gradonačelnika. Iako, moram naglasiti, ima velike šanse da pobjedi na ovim izborima zajedno s našom listom. No, ne želimo na njega vršiti pritisak zbog koristi liste jer ja dobro znam da preuzeti dužnosti gradonačelnika je „upasti u kašetu brokava“ – kazao je ovom prilikom Josip Berket.

Goran Samardžić, kako je najavio, svoju odluku će političkim suradnicima i javnosti priopćiti za desetak dana.

- Počašćen sam što su moji suradnici zbog mog dosadašnjeg rada u Gradskom vijeću, prepoznali u meni radnika koji želi napredak svome gradu. No, moram uzeti malo vremena i u dogovoru sa svojom obitelji donijeti pravu i konačnu odluku, kako zbog same obitelji tako i zbog svoje profesionalne karijere koju imam. Odluka nije jednostavna, ali u narednih desetak dana, odnosno do zakonskog roka, odluku ću donijeti i priopćiti je mojim kolegama i javnosti – objasnio je Samardžić..

Ako Samardžić ne prihvati prijedlog Berketove liste, ova nezavisna lista na izborima neće imati svog kandidata za gradonačelnika.

- Ako tako bude, imat ćemo četiri godine pred sobom da Gorana Samardžića pripremimo za naredne izbore i njegovu kandidaturu. Gorana vidim i kao onoga koji će, kada odemo mi veterani, predvoditi ovu Nezavisnu listu, odnosno nezavisnu ideju u ovom gradu. Nezavisna ideja je ovom gradu potrebna jer brine o lokalnim interesima, a ne poput parlamentarnih i drugih stranaka, u kojima se za lokalnu zajednicu donose odluke u Zagrebu – ustvrdio je Berket, koji će biti nositelj liste.

- Ova lista bit će spoj iskustva i mladosti i uz već poznata imena imat ćemo mlade, svježe i perspektivne snage i vjerujem da ćemo ostvariti dobar izborni rezultat te svakako pomoći u radu Gradskog vijeća. Mlade snage na listi uglavnom nisu bili članovi niti jedne političke stranke i želja im je voditi transparentnu politiku bez politike pogodovanja. Trebam naglasiti da u pripremi već imamo nekoliko projekata, kojima želimo ostvariti našu ideju da Kaštela trebaju biti moderan europski grad, kakav su već i trebala biti, i to zaslužujemo – najavio je Samardžić, a sva imena koja će se naći na listi bit će predstavljena tijekom predizborne kampanje.

Na ovoj konferenciji za medije, opovrgnute su različite informacije koje su putem pojedinih medija plasirane u javnost, o odlasku pojedinih kandidata s Berketove liste u političke stranke i druge političke opcije. Kako je Berket zaključio, te informacije, kao i pokušaji „vrbovanja“, samo su dokaz o kvaliteti i sposobnosti ljudi na Nezavisnoj listi Josipa Berketa.

 

Foto: Ivana Topić (PGK)


KOMENTARI: