UOČI IZBORA
Tko će od troje kandidata, Milije Baldić – Lukšić, Denisa Ivanovića i Matka Kuzmanića, slijedeće četiri godine obnašati dužnost i funkciju prvog čovjeka grada, u nedjelju će odlučivati građani Kaštela. Neki će se pri odluci voditi ideologijama, neki po stranačkoj pripadnosti, nekima će biti važno je li žena ili muškarac, netko će odlučiti po osobnim osjećajima, a dijelu građana bit će bitno što im u svojim programima nude kandidati. Kako bi građanima, makar dijelom približili planove i razmišljanja kandidata, organizirali smo njihovo predizborno sučeljavanje.

Sučeljavanje smo snimili u ugodnoj atmosferi hotela Baletna škola u Kaštel Kambelovcu te svi zainteresirani u nešto manje od 50 minuta mogu pogledati o čemu su kandidati ovom prilikom razgovarali s našim novinarkama Dijanom Putnik i Marijanom Matas.

Teme sučeljavanja bili su predizborni programi kandidata, projekti nužni za razvoj grada, gospodarske prilike, gospodarske grane koje treba razvijati,  gradski proračun, kako do više financijskih sredstva, na koji način sudjelovati u natječajima iz EU fondova, uređenje komunalne infrastrukture, od vode i kanalizacije do prometnica i javnih površina.
Razgovaralo se i o potrebama u kulturi, zdravstvu, socijalnoj politici, sportu, kao i o dječjim vrtićima.  sadržajima za mlade te lokalnim medijima.
Kandidati su istaknuli svoje programske i projektne prioritete te kako vide buduću suradnju u Gradskom vijeću i upravljanju gradom.

Milija Baldić – Lukšić, članica Mosta i kandidatkinja Liste grupe birača nositelja Josipa Berketa, Denis Ivanović, kandidat HDZ-a te Matko Kuzmanić, kandidat SDP-a i koalicijskih partnera, ovom su prigodom ponešto kazali i o svom privatnom životu, interesima i hobijima.

Svaki od kandidata imao je na raspolaganju 90 sekundi za izlaganje teme ili odgovora, a nakon završenog kruga odgovora, u roku od 30 sekundi mogli su jednom od dvoje preostalih kandidata uputiti repliku. Nakon replike mogao je uslijediti odgovor na repliku u tijeku 20 sekundi.

Kako je sve izgledalo, što su kandidati kazali i najavili te koje su poruke poslali biračima možete pogledati na video snimci sučeljavanja.

Foto: Ante Majić


KOMENTARI: