NEZAVISNA LISTA IVAN GOTOVAC ZA  GRADSKO VIJEĆE KAŠTELA
Prema riječima  članova  Nezavisne liste  Ivan Gotovac  koji se kandidiraju za Gradsko vijeće Kaštela, gospodarstvo je ključna djelatnost svakog društva jer  upravo njegova djelatna snaga utječe na rast i razvoj svakog pojedinca i projekta  te je generator ugodnijeg  i sigurnijeg  življenja ljudi, ali nažalost ova konstatacija je  prema njihovom mišljenju u potpunoj suprotnosti s lošom gospodarskom situacijom koja u Kaštelima vlada već dugi niz godina i bez odgovarajućih promjena u strukturama vlasti postoji opasnost da negativan trend eskalira i situacija po Kaštelane postane još gora.

Za članove ove liste poticanje gospodarskog razvoja je prioritet stoga će čvrsto podupirati sve gospodarske djelatnosti, turizam, građevinarstvo, obrtništvo, poljoprivredu, ribarstvo i industriju, a sve u okviru održivog razvoja  o čemu nas je  za ovu priliku pobliže informirao nositelj liste Ivan Gotovac i član Mate Žanić.

„Djelovanjem na lokalnoj, ali i  županijskoj i nacionalnoj razini rješavat ćemo zaostala i neriješena pitanja gospodarskih resursa poput hotela Palace, tvornica Adriachem, INA Vinila, Željezare, Kaštelanskih staklenika čije propadanje, stagnacija te nekorištenje prostora i zemljišta uvelike koči gospodarski napredak našeg grada. Osim toga stvarat ćemo  nove mogućnosti i  biti adekvatan, brz i učinkovit   servis  svima onima  koji svojim djelovanjem budu željeli   razvijati poslovanje  u okviru održivog razvoja. Efikasnim i održivim upravljanjem želimo omogućiti dostojan rad i življenje današnjim generacijama, ali i očuvati prirodne i materijalne resurse za potrebe budućih naraštaja“  -  kazao je Gotovac, a član Žanić nadodao:

„Uvelike ćemo  poticati poljoprivredu i ribarstvo jer to su djelatnosti kojima se Kaštelani bave  od pamtivijeka. Raspoloživi resursi, klimatski uvjeti i geografski položaj  blagodati su koje trebamo  iskoristiti i ove grane uz raspoložive EU fondove modernizirati  i dodatno razvijati. Ova lista će  biti podrška kaštelanskim  poljoprivrednicima i  ribarima  koji u  naš  grad  uz gospodarske vrijednosti održavaju i one tradicijske.  U suradnji s njima  tražit ćemo  nove načine djelovanja i prodora na tržišta, ne samo na lokalnoj razini. Cilj je zajedničkim snagama realizirati projekt  "Zeleno i Modro" koji podrazumijeva razmjenu kaštelanskih  proizvoda s onima drugih  hrvatskih regija“. 

Na ovim  temeljima NL Ivan Gotovac će graditi političke i gospodarske aktivnosti,  a na županijskoj razini potporu daje nezavisnom kandidatu dr. Luki Roguljiću koji ide u utrku za župana Splitsko - dalmatinske županije i nositelj je  kandidacijske liste za Županijsku skupštinu.

Luka Roguljić je kandidat koji ima istovjetne političke ciljeve kao i članovi NL Ivan Gotovac te osim gospodarskog razvoja zastupa i stavove  koji se ogledaju u demografskim mjerama kroz novčane pomoći za novorođenu djecu, brigu za djecu vrtićke dobi, stipendiranje mladih kroz cijelo vrijeme školovanja, pomoć invalidnim osobama i sugrađanima treće životne dobi te poboljšanje socijalnog i zdravstvenog standarda kroz pružanje zdravstvenih usluga u postojećim Domovima zdravlja.


KOMENTARI: