hren

BALDIĆ, BERKET I BULJ U KAŠTEL STAROM
Druženje kandidata Berketove nezavisne liste, kandidatkinje za gradonačelnicu Milije Baldić – Lukšić te Mostovog kandidata za župana i saborskog zastupnika Mira Bulja i kandidata za njegovog zamjenika Mate Rebića s građanima u Kaštel Starom, proteklo je u veselom ozračju, u kojem su se kušale kaštelanske trešnje, a dame koje su se zatekle na starosejskom brcu, kući otišle s ružom u rukama.

- Ovo je za mene posebno mjesto, tu sam rođena, tu su moju korijeni i drago mi je da su moja kampanja i susreti sa sugrađanima započeli upravo ovdje, u srcu Kaštel Starog – kazala je na početku Milija Baldić – Lukšić, koja je u samom uvodu upoznala sugrađane s ciljevima i zadacima s kojima se želi uhvatiti u koštac kao gradonačelnica Kaštela.

Milija Baldić – Lukšić, Miro Bulj te nositelj liste za Gradsko vijeće Kaštela Josip Berket svoje druženje s građanima započeli su na mjesnom pazaru, a usput su obavili i kupnju pa će Miro Bulj imati po prvi put priliku ocijeniti kvalitetu kaštelanskih trešanja, boba i mladog krumpira.
Bulj je ovom prilikom kupio i buket ruža, koje je, kavalirskim manirima, poklonio dijelu dama i za zahvalu dobio nekoliko desetaka osmijeha.

No, osim ovog neobaveznog dijela, koji je razbio poslovičnu svakodnevicu starosejskog pazara i brca, u svom druženju s građanima kandidati su se osvrnuli na trenutnu političku situaciju, svoj predizborni program i najave budućih djelovanja.

- Svaki put kad dođem u Kaštela osjećam se ugodno, ljudi su pristupačni, upućuju mi riječi podrške, a kandidatkinja za gradonačelnicu Milija Baldić – Lukšić te nositelj liste Josip Berket su osobe iz naroda, prirodni i nadam se da će građani prepoznati naše kvalitete. Nadam se da će se 21. svibnja dogoditi „revolucija“ te da ćemo mi voditi grad i županiju, prvenstveno u interesu naroda – kazao je Bulj naglasivši da je dosadašnja politika i oni koji su vodili županiju kočili njen razvoj, a Županiju je nazvao rodbinsko – političko – uhljebnička tvorevinom.

- Iako bi narodni zastupnici trebali časno braniti interese onih koji su oh izabrali, ono što se danas događa u Sabornici je ispod svake razine, kokošarenje. Pogledajte kako je premijer postupio u trenutku kada je Most htio da istina o gospodarskom kriminalu  napokon izađe na vidjelo. A potom je Andrej Plenković obmanuo narod tvrdeći da ima većinu. Doduše, on je samo lutka na koncu, a svim postupcima upravljaju Todorić, Valentić, Gregurić, Šeks i ostali koji sebe smatraju elitom, a doveli su državu u ovu situaciju – komentirao je Bulj događanja u političkom vodstvu države, naglasivši kako se puno ugodnije osjeća s ljudima na pazaru u Kaštel Starom nego u  Saboru, za koji je kazao da se treba raspustiti i ići na nove izbore upravo zbog poštenog odnosa prema ljudima koji su  narodne zastupnike i izabrali u to tijelo.

Nekadašnji gradonačelnik Kaštela i nositelj liste grupe birača na nadolazećim izborima, Josip Berket,  ovom prilikom osvrnuo se na potrebe grada Kaštela i njegovih stanovnika, na komunalno gospodarenje i uređenje grada, razvoj gospodarstva, posebno turizma  te socijalnu politiku s naglaskom na djecu i mlade te starije sugrađane.

- Pale su maske, i ja još jednom pozivam ljude da izađu na izbore i da sve ono što je bilo loše u proteklim godinama promijene. Važno je da se stvari mijenjaju na ovim lokalnim izborima jer nije dovoljno imati nas 15 u Saboru. S promjenama treba krenuti s lokalne razine, jer te su promjene najvažnije – poručio je na kraju druženja Miro Bulj.


KOMENTARI:

 

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij