hren
 

NASTAVAK PREPISKE NA RELACIJI SDP - NL JOSIPA BERKETA
Nastavlja se prepiska između Nezavisne liste Josipa Berketa i kaštelanskog SDP-a. Ovog puta pismo nam stiže iz Berketovog stožera, a prenosimo ga u cijelosti...

Malo smo razočarani reakcijom kaštelanskog SDP-a na istup g. Josipa Berketa kada je govorio o sinekurama i povlasticama stranačkih aktivista Kaštela, odnosno o fenomenu uhljebništva.

Tema predstavljanja kandidata za zamjenike Nezavisne liste nije bilo kako se HDZ i SDP uhljebljuje, nego neki njihovi članovi  a građanima poznati uvijek isti aktivisti, koji su prepoznati kao uhljebi u našem gradu. Zato i čudi reakcija čitave stranke, odnosno kaštelanskog SDP-a. Naravno, takva reakcija opet pokazuje da se aktivisti služe strankama, a ovaj put je to slučaj u kaštelanskom SDP-u,  da bi ostvarili povlastice te nastavili lagodno živjeti na račun tuđeg rada.

Zbunjujuća je i teza da poslodavac mora biti u dobrim odnosima sa političkim strankama da bi uopće mogao raditi i poslovati. To je nažalost, način na koji razmišljaju stranački aktivisti. Očito ne razumiju da  bez rada građana i poslodavaca ne bi niti oni mogli imati naknade za nadzorne odbore, plaće za nerad u javnim poduzećima i ustanovama koje se financiraju iz proračuna. Naravno, teze su namjerno izokrenute jer upravo poslodavci i građani, visokim izdvajanjima u proračun plaćaju te njihove povlastice. Za uzvrat ne dobivaju ništa.

Znači, ne bi mogli lagodno živjeti na račun onih koji ih financiraju. Možda bi upravo aktivisti morali biti pristojni i u dobrim odnosima sa građanima i poslodavcima. To bi valjda trebala biti osnova odgovornog poziva kakav bi treba biti posao političara ili vijećnika.

Možda su SDP-ovci htjeli poslati poruku i  nedavno osnovanoj  nezavisnoj listi obrtnika i gospodarstvenika, koji su isto poslodavci, a koja se hrabro javila i izlazi na izbore za Gradsko vijeće. Jeli to i njima poruka da moraju biti dobri sa nekom strankom da bi mogli raditi?

Zato i treba jasno postaviti pitanje: Štite li možda pojedini stranački aktivisti svoje privatne interese istupajući u ime čitave stranke? Nije li možda privatni interes, kada aktivista dobije radno mjesto napravivši dogovor ispod stola sa  „najljućim političkim suparnikom“ ?

Ponavlja se izgleda ista priča kao je na prošlim izborima kada je doveden u naš Grad tadašnji Ministar poduzetništva i obrta SDP-a Gordan Maras koji je napadao Berketa i pozvao ga da se povuče iz izborne trke.  Znači, ministar poduzetništva došao napasti nepodobnog poduzetnika.

Nezavisna lista Josip Berket


KOMENTARI:

 

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij