hren
 

OBRTNICI I GOSPODARSTVENICI U ŽELJI ZA PROMJENAMA
Kaštelanski obrtnik, kamenoklesar Ivan Gotovac, nositelj je Nezavisne liste koja okuplja uspješne kaštelanske obrtnike, poduzetnike i gospodarstvenike, koji žele svojim sudjelovanjem u budućem radu kaštelanskog predstavničkog tijela potaknuti razvoj i rast kaštelanskog gospodarstva te omogućiti dostojan život svakom pojedincu.

Na odluku da uđu u izbornu utrku, kandidate na ovoj listi ponukala je, kako su kazali na predstavljanju programa ove srijede, neadekvatna i inertna vladavina prethodnih političkih garnitura u Kaštelima.

-  Ne želimo vladati, već želimo da naši glasovi u Gradskom vijeću dovedu do pozitivnih promjena, kako bi svaki stanovnik Kaštela, bez obzira na ideološka i druga opredjeljenja, mogao raditi i od svog rada živjeti – kazao je na predstavljanju Ivan Gotovac.

Sudionici predstavljanja programa iznijeli su ovom prigodom cijeli niz problema sa kojima se suočavaju u svakodnevnom radu, sporoj administraciji i birokraciji, neuređenim odnosima. Osvrnuli su se i na činjenicu da u gradu mnogo toga nedostaje pa i onoga što je temelj civilizacijskog života.

- Sramotno  je da u današnjem vremenu dio stanovnika još uvijek nema priključak na pitku vodu, kao i na kanalizaciju – ustvrdio je Mijo Rogulj.

Svojim radom u Gradskom vijeću, članovi Nezavisne liste Ivana Gotovca zalagat će se za gospodarske pomake naprijed, prosperitet i razvoj obrtništva, poduzetništva, turizma.

- Gospodarstvo je glavna točka našeg programa, a uz osmišljene  projekte koji se tiču komunalnog gospodarstva, prostornog planiranja te društvenih djelatnosti, vrlo brzo ćemo potaknuti  razvoj grada Kaštela. U razvoj gospodarstva krećemo pod motom „U opticaju više investicija i sredstava“, što znači poticanje malog i srednjeg poduzetništva, pokretanje tehnoloških parkova, poduzetničkog inkubatora u kojem bi brojni mladi ljudi trebali naći svoje zaposlenje. Namjera nam je na Kozjaku provesti sustav navodnjavanja i tako potaknuti poljoprivrednu proizvodnju, otvaranje OPG-ova i novih turističkih usluga, a važno je u svrhu gospodarstva, posebno turizma, aktivirati devastirane zone nekadašnje industrije i nekadašnje hotele. Moramo razmišljati o adekvatnom uređenju kaštelanske rive, plaža i lučica, a sve uz podršku tima stručnjaka koji bi bili zaduženi za apliciranje projekata prema EU fondovima - dio je onoga što je iz programa ove liste prezentirao Ivan Gotovac.

Smanjenje i pravednija naplata komunalne naknade, uređene ceste i putevi, stavljanje u funkciju zapuštenog gradskog zemljišta, izgradnja objekta u kojem bi se na isto mjesto smjestile i Gradska uprava i različite institucije, pokretanje programa POS-a, socijalna politika, važnost obitelji i drugo, teme su koje su također našle svoje mjesto u programu Nezavisne liste Ivana Gotovca.

-  Većina nas je uspješna u svom poslu, zapošljavamo radnike, ostvarujemo dobit i ulazak u politiku nam osobno nije potreban iz nikakvih koristoljubljivih razloga. No, želimo da se u Kaštelima napokon krene s pozitivnim promjenama i zato smo odlučili ući u ovu priču - zaključili su nazočni kandidati.

Na pitanje novinara kome će od kandidata za gradonačelnika dati potporu i s kime će, ako uđu u Gradsko vijeće, postizborno koalirati, Gotovac i drugi kandidati kazali su kako oni nisu ni lijevi ni desni, ne vode se ideologijama te da će podržati i surađivati s onima koji prihvate njihov program i budu zajedno s njima, na njemu radili.


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij