hren
 

BERKETOVA NEZAVISNA LISTA OBJAVILA KANDIDATURE
Nekadašnji kaštelanski dogradonačelnik Marinko Kovačev, još jednom će u izbornu utrku za zamjenika gradonačelnika Kaštela, a u toj utrci za zamjenika kandidatkinji za gradonačelnicu, Miliji Baldić Lukšić, pridružio mu se i Goran Samardžić.

Kandidatura Kovačeva i Samardžića objavljena je na press konferenciji u Marini Kaštela ove srijede, gdje su kandidatkinja za gradonačelnicu Milija Baldić Lukšić i nositelj Nezavisne liste, Josip Berket,  novinare upoznali  s kandidatima za dogradonačelnika te s načelima po kojima će biti sastavljena kandidacijska lista za Gradsko vijeće.

- Mislim da je naša priča svima poznata od prije, tek je razlika što imamo neke novosti, a to je suradnja Nezavisne liste i Mosta, kandidatkinja za gradonačelnicu Milija Baldić Lukšić i neke nove, mlade snage.

Neki na koncept naše priče imaju prigovore, na što imaju pravo, jer nismo niti sveci, niti smo uspjeli napraviti u vrijeme našeg mandata sve što smo mislili i željeli, nešto zbog objektivnih okolnosti, a nešto jer smo i sami ponekad zakazali.

Odradit ćemo jednu normalnu kampanju, kao i na izborima prije, iako su neki već počeli s malo oštrijim rječnikom pa ćemo im ponekad i malo uzvratiti. Nije bilo primjereno da netko u predstavljanju kandidata i lista spominje protukandidate. Tako mi je na neki način „drago“ što me se dotakao kolega iz Gradskog vijeća, SDP-ov kandidat za dogradonačelnika, Dražen Đaković, prozvavši nas da smo u vezi s HDZ-om te nas ocijenio kao slabu opoziciju, a kandidaturu za gradonačelnicu nazvao da je samo za fintu.

Pa ovim putem pitam Dražena Đakovića u kakvoj smo mi to vezi s HDZ-om i jeli netko s naše liste, u dogovoru s HDZ-om, dobio posao na aerodromu kao nagradu za učinjeno u Nadzornom odboru Kaštelanskih staklenika i tko je bio predsjednik Nadzornog odbora aerodroma – kazao je Berket i naveo kako on ovakve stvari nikada ne bi izgovorio ili pitao da se Đaković nije prvi dirnuo u Nezavisnu listu.

Milija Baldić Lukšić kandidate za svoje zamjenike nazvala je spojem iskustva i mladosti, a svaki od kandidata kratko je nešto rekao o sebi.

Marinko Kovačev po struci je pravnik, dugogodišnji je sportski djelatnik i predsjednik trofejnog odbojkaškog kluba Mladost Ribola Kaštela. Na izborima prije osam godina postao je dogradonačelnik Josipu Berketu, a tu funkciju obnašao je četiri godine. U netom raspuštenom sazivu Gradskog vijeća bio je vijećnik.

Goran Samardžić je  profesor informatike i tehničke kulture, oženjen je i otac dvoje djece. Prije nekoliko godina bio je predsjednik mjesnog odbora Radun, a na prošlim izborima bio je na Berketovoj nezavisnoj listi, no nije ušao u Gradsko vijeće. Zaposlen je u Učeničkom domu i predaje robotiku u udruzi Inovatik koja djeluje na PMF-u u Splitu.

Na predstavljanju kandidata za dogradonačelnika s Berketove nezavisne liste, nazočili su i Marinka Parčina, Ivan Rančić, Gordana Krokar Pažanin i drugi, koji će svoje mjesto imati na kandidacijskoj listi za Gradsko vijeće.

Podršku kandidatima došao je dati i saborski zastupnik te kandidat Mosta za župana, Miro Bulj, a ovom prilikom doznalo se da će svoje mjesto na listi za Županijsku skupštinu naći i nekoliko predstavnika Nezavisne liste Josipa Berketa.

Izbori za župana i Županijsku skupštinu naveli su novinare da Bulja pitaju za komentar o povlačenju iz utrke aktualnog župana Zlatka Ževrnje te novog HDZ-ovog kandidata, Blaženka Bobana.

- Oni mogu staviti i Blaženka i Marka i Petra, meni to ništa ne znači, ja sam se kandidirao kao jedan čovjek iz naroda, a u cilju promjena stanja u Županiji koja je postala svrha sama sebi. Vidljivo je do čega su doveli Splitsko – dalmatinsku županiju, tako da mi kandidatura bilo koga od njih ne predstavlja ništa posebno i nikakav problem – zaključio je Bulj.

Foto: Ivana Topić (PGK)

 


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij