hren
 

PREDIZBORNE SLAGALICE
Iako je sućurački temeljni ogranak kao svog kandidata za dogradonačelnika Kaštela izabrao aktualnu pročelnicu za društvene djelatnosti Kaštela, Sandru Zokić, glavni odbor HDZ-a, kako kažu neslužbene informacije, njihov izbor nije prihvatio pa će umjesto nje kao kandidat  za dogradonačelnika iz Kaštel Sućurca biti Joško Oštrić, a iz Donjih Kaštela, Grgica Benutić.

Kao što smo već pisali, nepisano pravilo unutar HDZ.a je da kandidati za gradonačelnike i dogradonačelnike pokrivaju tri teritorijalne cjeline, Sućurac, Donja Kaštela i „ostala“ Kaštela pa kako je kandidat za gradonačelnika Denis Ivanović iz područja „ostala Kaštela“, kandidati za dogradonačelnike dolaze iz Sućurca i Donjih Kaštela.

U temeljnom ogranku u Kaštel Sućurcu „bitka“ se vodila između aktualnog dogradonačelnika Zorana Bonacina i Sandre Zokić, a većina članova svoj glas je dala kandidatkinji.  Ova odluka među HDZ-ovcima u Sućurcu bila je različito primljena, a bila je jedna od najčešćih političkih tema u posljednjih nekoliko tjedana.

Međutim, Gradski odbor nije prihvatio tu odluku, a prema informacijama kojima raspolažemo, to je učinjeno zbog činjenice da Zokić nije dobro kotirala u provedenoj anketi.  Zanimljivo obrazloženje ako se zna da je anketa donijela neočekivane rezultate i za neke druge HDZ-ove kaštelanske političare, a među kuloarskim pričama čuju se i one kako se neki političari nisu niti našli u anketama.

Izbor kandidata između HDZ-ovaca u Donjim Kaštelima nešto je duže trajao, a Grgicu Benutića, kao jednog od mogućih kandidata u svojim predviđanjima nedavno je naveo i Portal grada Kaštela.

Više o dvojici kandidata javnost će imati priliku doznati na konferenciji za medije koju će HDZ uskoro organizirati, a kako kotiraju i hoće li im građani dati povjerenje vidjet će se na nadolazećim izborima.

SDP-ov drugi kandidat znat će se u petak

Kaštelanski SDP ovog četvrtka navečer ima sjednicu svog Gradskog odbora, na kojem će utvrditi, uz Dražena Đakovića, drugog kandidata za zamjenika Matku Kuzmaniću, a predstavit će ga na konferenciji za medije već u petak.

Tko će biti kandidati za zamjenike Miliji Baldić Lukšić, kandidatkinji Berketove nezavisne liste, također se još ne zna.


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij