hren
 

SA KONFERENCIJE ZA MEDIJE
Kaštelani su danas saznali ime i trećeg kandidata za gradonačelnika Kaštela u slijedećem mandatnom razdoblju, a to je SDP-ovac  Matko Kuzmanić.

Za sada su tako, u utrku za mjesto prvog čovjeka grada, o čemu će se odlučivati na izborima u svibnju, ušli HDZ-ovac Denis Ivanović, kandidatkinja Nezavisne Berketove liste i Mosta, Milija Baldić Lukšić te predsjednik SDP-a Kaštela Matko Kuzmanić, kojeg je jednoglasnom odlukom svih članova Gradskog odbora, kandidirala Gradska organizacija kaštelanskih socijal demokrata.

Na današnjoj konferenciji za novinare Kuzmanić je u uvodu kazao kako je, unatoč podršci petnaestak gradskih i općinskih organizacija SDP-a, odlučio povući se iz kandidature SDP-a za župana u korist predsjednika županijske organizacije, Arsena Bauka, kojem daje punu podršku, a odluka o prihvaćanju kandidature za gradonačelnika bila je u neku ruku i očekivana.

Kuzmanić je naglasio i kako će se ostali detalji, vezani uz izbore, od sastavljanja liste za Gradsko vijeće, kandidatima za zamjenike gradonačelnika, kao i o mogućim koalicijama i sporazumima, biti poznati naknadno.

Na pitanje novinara u kojem smjeru će ići moguće koalicije, kazao je kako su otvoreni za razgovore sa svim strankama sličnih svjetonazora.

- Mi smo jedina lijeva opcija koja je objavila svog kandidata za gradonačelnika i želimo da nam se na ovom putu priključe sve one stranke koje dijele naše svjetonazorske stavove i koje žele sudjelovati u izradi i realizaciji našeg programa da bi svima nama u ovom gradu sutra bilo bolje – kazao je, između ostalog, Kuzmanić.

Upitan da prognozira rezultate izbora, predsjednik kaštelanskog SDP-a ustvrdio je da će rezultati na ovim izborima biti bolji nego na prošlima, s većim brojem vijećnika, a Toni Bedalov, koji je direktor SDP-ove kampanje, zaključio je kako će se Kuzmanić naći u drugom krugu izbora za gradonačelnika.

Program SDP-a na ovim izborima, uz već poznata pitanja komunalne infrastrukture, društvenih djelatnosti i slično, bit će usmjeren i na potrebu za jedinstvenim poštanskim brojem, jedinstvenim gradom, bez administrativne podjele na sedam naselja, što bi trebalo rezultirati zadržavanjem ustanova i institucija u velikom gradu, što Kaštela i jesu, čulo se danas na konferenciji.

Novinari su, poput Josipa Berketa, i Kuzmanića pitali da komentira do sada poznate protukandidate

- Miliju Baldić Lukšić osobno ne poznajem, ali ono što sam o njoj čuo kod mene je stvorilo pozitivno mišljenje. S Denisom Ivanovićem više sam puta surađivao, posebno u radu Gradskog vijeća i u korektnim smo odnosima. Nisam pobornik niskih udaraca, iznošenja loših stvari, već stojim iza toga da će građani najbolje sami odlučiti. Nadam se da ćemo se u ovoj kampanji ponašati u skladu s onom, kako Amerikanci kažu „mužjak se postaje rođenjem, muškarac s godinama, a gospodin vlastitim izborom“ – kazao je Kuzmanić i potvrdio naznake da bi ovi izbori za gradonačelnika u Kaštelima, mogli teći nekim drugim tokom nego svi prethodni.

Foto: Ante Majić (PGK)


KOMENTARI:

 

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij