hren
 

SLAŽU SE KOCKICE
Od svih kandidatura za budućeg gradonačelnika i njegove zamjenike, koje će građani birati na predstojećim lokalnim izborima, službeno je u Kaštelima tek HDZ objavio kandidaturu Denisa Ivanovića za prvog čovjeka grada. Svi ostali ili još nisu donijeli odluke ili čekaju „pravi“ trenutak za njihovu objavu, a najnovije neslužbene informacije govore o mogućim kandidaturama SDP-ovca Matka Kuzmanića i HDZ-ovke Sandre Zokić.

Do sada ga podržalo desetak općinskih i gradskih organizacija

Iz kaštelanskog SDP-a nema posebnih najava, a sve je očiglednije da ova stranka neće imati svoje kandidate za gradonačelnika i dogradonačelnike, posebno ako se u obzir uzme činjenica da je njihov predsjednik, Matko Kuzmanić, ušao u utrku za SDP-ovog kandidata za župana.
Matka Kuzmanića kao SDP-ovog kandidata za župana na izborima, predložila je Gradska organizacija SDP-a Kaštela, a do sada ga je podržalo još desetak gradskih i općinskih organizacija, poput Solina, Imotskog, Brela, Klisa i drugi.

Hoće li na kraju Matko Kuzmanić ući u utrku za župana odredit će Županijski odbor SDP-a na osnovu odluka i podrški gradskih organizacija, a pri tome će Kuzmaniću mogući konkurenti biti i Arsen Bauk, kojeg je predložila GO Dugopolje i Sanda Mitrović Nikšić, koju podržava GO Omiš.


Matko Kuzmanić

- Mnoge moje kolege su mi predlagali da uđem u ovu utrku, kao i dio nestranačkih suradnika i prijatelja pa sam i pristao. Iako nemam previše godina, dugo sam u politici, a mogućnost kandidature za župana moja je moralna i časna dužnost prema zajednici, kolegama i stranci – kratko nam je događanja komentirao Kuzmanić.

Inače, Kuzmanić je tri mandata predsjednik SDP-a Kaštela, isto toliko je u Glavnom odboru stranke, a dugogodišnji je član županijskog predsjedništva stranke. Prije desetak godina odradio je polovinu mandata kao vijećnik u Gradskom vijeću Kaštela, a vijećnik je i u aktualnom mandatu, dok je jedan mandat bio i vijećnik u Županijskoj skupštini.

Sućuračke i donjokaštelanske kvote

Tko će biti kandidati za zamjenike HDZ-ovcu Denisu Ivanoviću, ako bude izabran za gradonačelnika, još se službeno ne zna, no sve je jasnije da će jedna od kandidatkinja biti sadašnja pročelnica za društvene djelatnosti, Sandra Zokić.

Naime, praksa u kandidiranju HDZ-ovih političara u Kaštelima temelji se na teritorijalnoj pripadnosti pa tako postoji podijela, na Kaštel Sućurac, Donja Kaštela i „ostala“ Kaštela. Kako je kandidat za gradonačelnika iz redova „ostala“ Kaštela, kandidati za zamjenike bit će vjerojatno iz redova HDZ-ovaca iz Kaštel Sućurca  i Donjih Kaštela.

Tako se je u četvrtak sastao Izvršni odbor temeljnog ogranka HDZ-a Kaštel Sućurca, kako bi donio odluku o kandidatu za dogradonačelnika iz svoje „kvote“.
Tajnim glasovanjem, od 11 članova, njih šest glas je dalo Sandri Zokić, a pet dosadašnjem dogradonačelniku Zoranu Bonacinu pa je Sandra Zokić očigledno jedna od kandidata za zamjenike gradonačelnika.
Tko će to biti iz Donjih Kaštela znat će se za nekoliko dana, a sve češće se u kuloarima spominju imena Ivana Čaglja, Nade Maršić i Grgice Benutića, ali i mladih snaga poput Luke Pere.


Sandra Zokić

Berketovci čekaju završetak proslave

S imenima svojih kandidata još nije izašla Nezavisna lista Josipa Berketa, a Berket je prije nekoliko dana novinarima kazao kako će službena objava uslijediti nakon proslave Dana grada, kada će ova politička opcija započeti s predizbornim aktivnostima.


KOMENTARI:

 

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij