PREDIZBORNE PORUKE S GOVORNICE U SUĆURCU
Hrvatska ne raste, Hrvatska tone... izjava je koju se najčešće moglo čuti na predizbornom skupu Domoljubne koalicije, koji je u ponedjeljak navečer održan u Kaštel Sućurcu, a na kojem su članovima i pristašama u punoj dvorani, govorili kandidati koalicije u 9. i 10. izbornoj jedinici, Ante Sanader, Ivan Šipić, Zlatko Ževrnja i Damir Krstičević, kao i domaćin, gradonačelnik Kaštela Ivan Udovičić.

Nakon što je Nedo Kovačev otpjevao hrvatsku himnu, sve nazočne pozdravio je gradonačelnik Ivan Udovičić. U svojoj pozdravnoj riječi naveo je kako o vladajućima ne treba previše govoriti, jer stanje u Hrvatskoj sve pokazuje. Kako je naveo, u povijesti Republike Hrvatske nije nikad bilo manje zaposlenih nego sada, gospodarstvo je na najnižim granama, te je istaknuo kako u ovom trenutku prvi put u Hrvatskoj jedna stranka izlazi sa cjelovitim gospodarskim programom, a to je HDZ.

- Pripremali smo se 2,5 godine, program je radio najbolji institut, Bavarski ekonomski institut, koji sudjeluje i u gospodarskim programima Njemačke svih ovih godina. To će biti vjetar u jedra pobjedi na izborima, pokrenut ćemo Hrvatsku u pravom smjeru, kako mi to znamo i možemo – kazao je u svom govoru gradonačelnik, koji nije propustio osim kritike vladajućima uputiti i kritiku nekim ostalim strankama nazivajući ih „mostovi i mostići“


Ivan Udovičić

O hrvatskom gospodarstvu govorio je i Zlatko Ževrnja, kandidat u 10. izbornoj jedinici, podsjetivši sve da je u srpnju svjetski gospodarski forum hrvatsku Vladu ocijenio kao šestu najgoru vladu na svijetu. Spočitao je Vladi i nebrigu o lokalnim zajednicama gdje je HDZ na vlasti, iznijevši primjer kako su Kaštela od države za vodoopskrbu i odvodnju dobila 200 tisuća kuna, dok su „SDP-ove općinice“ za šetnice dobijale i 3 milijuna kuna.
Naveo je Ževrnja i kako je današnja vlast Hrvatsku ideološki podijelila, kako veličaju petokrake, Tita, nameću ćirilicu u Vukovaru.

Nositelj liste u istoj izbornoj jedinici, general Damir Krstičević, ove je večeri od nazočnih građana dobio cijeli niz dugotrajnih aplauza. 

I Krstičević se dotakao razjedinjenja hrvatskog naroda, lošeg gospodarstva, novih stranaka na političkoj sceni, potrebe za uključivanjem mladih u razvoj i drugih tema u kojima je bilo podosta kritika i optužbi prema sadašnjoj Vladi, no u njegovom govoru često je bila naglašena potreba za zajedništvom.

- Na ove izbore ne gledam „mi ili oni“, već kao na zajedničku borbu svih nas za jaku i ponosnu Hrvatsku. Ako će Domoljubna koalicija doći na vlast radi vlasti, dao Bog da nikada ne dođe na vlast. Za mene je vlast služenje i žrtva za svoj narod i svoju Domovinu – rekao je između ostalog Krstičević.

O tome da Hrvatska ne raste nego tone, govorio je i načelnik općine Trilj i kandidat na listi za 9. izbornu jedinicu Ivan Šipić, koji se osvrnuo i na Plan 21 Kukuriku koalicije.

- Gdje je taj plan, Tko ga vidi? Plan 21 ostao je nedirnut, neraspakiran pa im odavde poručujem da taj neraspakirani plan stave pod svoju ponosnu lijevu ruku i odnesu to 8. studenog na dugogodišnji odmor koji je pred njima – poručio je Šipić te nadodao kako trenutna vlast ponižava i najveće svetinje poput obitelji, branitelja i Crkve.

Prvi čovjek županijskog HDZ-a, Ante Sanader, koji se također nalazi kao kandidat na listi za 9. izbornu jedinicu, zahvalio se članstvu i pristašama u Kaštelima, kao i gradskoj vlasti na postignutim rezultatima.

Ante Sanader

U svom izlaganju Sanader se dotakao MOST-a nezavisnih lista, upoznavši nazočne s činjenicom da je prije godinu dana nositelj te liste za 9. izbornu jedinicu, Stipe Petrina, bacio križ koji su postavili HSS-ovci u spomen na smrt svojih članova 1938. godine, te kako je Petrina u Primoštenu prije pet godina ukinuo ulicu Franje Tuđmana. Kritizirao je Sanader i svog nekadašnjeg stranačkog kolegu Dragu Prgometa, koji vodi MOST-ovu listu u 1. izbornoj jedinici i njegove izjave kako će upravo MOST dati budućeg premijera.

Sanader je okupljenima pročitao i mail, koji ovih dana kruži društvenim mrežama, a koji je predstavljen kao SDP-ovi savjeti članovima u svezi izbora i predizborne kampanje.

Svi govornici ove su večeri pozvali birače da izađu na izbore, svoj glas daju Domoljubnoj koaliciji , naglasivši da jedino ona može Hrvatsku povesti u pravom smjeru. 

Foto: Ante Majić


KOMENTARI:
(Da bi ste mogli komentirati morate biti prijavljeni na Facebook.)