OBJAVLJUJEMO SLUŽBENE LISTE ZA PARLAMENTARNE IZBORE
Kaštelani i ostali birači u 9. izbornoj jedinici na izborima za Hrvatski sabor, 8. studenog, svoj glas će dati jednoj od 13 kandidacijskih lista, a isto tako na odabranoj listi moći će provesti preferencijalno glasovanje, odnosno zaokružiti ime jednog od političara s te liste, kojeg bi bez obzira na kojem mjestu na listi se nalazi, želio vidjeti u saborskim klupama.

Kandidacijske liste za 9. izbornu jedinicu predali su Autohtona HSP kojoj je nositelj liste Ivanka Polić i stranka Bandić Milan 365 – Stranka rada i solidarnosti u koaliciji s 13 drugih stranaka kojoj je nositeljica Ivana Tomaš.
Domoljubna koalicija, odnosno koalicija HDZ-a i još 7 stranaka, u 9. izbornoj jedinici u kojoj ima značajan broj članova HDZ-a, nositelj liste je prvi čovjek te stranke Tomislav Karamarko. Pred biračima će se nači i lista koalicije Hrvatske konzervativne stranke, HSP-a i Obiteljske stranke, a na prvom mjestu liste je Đani Bunja.

Peta lista. je lista MOST-a nezavisnih lista, a nositelj liste je načelnik općine Primošten, Stipe Petrina.

Koalicija Uspješna Hrvatska, koju čine Narodna stranka, Josipovićeva Naprijed Hrvatska i još tri stranke, šesta su lista u 9. izbornoj jedinici, a nositelj je Petar Baranović. Nositeljica kandidacijske liste broj 7, na kojoj su kandidati OraH-a, je Danijela Grbelja.
Listu za ovu izbornu jedinicu predali su i U ime obitelji - projekt Domovina, a nositelj je Tomislav Paleka. HKDU, HDS i ND čine koaliciju na listi kojoj je nositelj Dean Golubić. Članovi Hrvatske zore čine 10. kandidacijsku listu, a nositelj je Živko Zrilić.
Koalicija Hrvatska raste, sa SDP-om, HNS-om. HSLS-om i još nekoliko stranaka, na ove izbore izlazi s listom koju predvodi ministar Ranko Ostojić. Jedna od najpoznatijih sestara, Nevenka Bečić, nositeljica je liste Željka Keruma i Hrvatske građanske stranke, a posljednju listu čine kandidati Živog zida i Akcije mladih, a nositelj je Ante Rubeša.

Sve liste možete pogledati OVDJE


KOMENTARI:
(Da bi ste mogli komentirati morate biti prijavljeni na Facebook.)