hren
 
Na festivalu vina “Vinum.in” u Dioklecijanovim podrumima u Splitu, koji je trajao od 29. do 31. svibnja, za vinoljupce u idealnom prostoru carskih podruma, tek korak od splitske Rive, vrhunac događanja, koje je organizirala splitska tvrtka “Spectator”, bila je promocija prvog broja časopisa za kulturu vina “Vinum in”.

Glavni urednik časopisa Želimir Bašić je, predstavljajući novi splitski magazin, naglasio da je u Hrvatskoj vinarstvo i vinogradarstvo nezaobilazno u gospodarskom, svakodnevnom i bilo kojem drugom smislu.

- Ovo objašnjava našu odluku da smo se upustili u pustolovinu izdavanja časopisa o vinu. Takav potez skopčan je sa čitavim nizom poteškoća od onih materijalnih do sadržajnih, ali vino to zaslužuje. Da bi se potpuno uživalo u vinu treba o njemu što više znati. Cilj nam je da vino ne pijete nego da u njemu uživate - kazao je Bašić.

O časopisu je govorio i njegov urednik fotografije Boris Kragić, te Jurica Rubić u ime izdavača. U prvom broju magazin “Vinum in” među ostalim na svojih 67 strana (cijena mu je 28 kuna) donosi priču o zinfandelu i kaštelanskom crljenku, središnja tema broja je dingač, a čitatelje se vodi i slovenskim vinskim cestama, informira kako je car Dioklecijan uzgajao vinovu lozu, govori o afrodizjačkim svojstvima vina...


KOMENTARI:

Stari Komentari (2)

  • miro vinoljubac (Gost)

    valjalo bi organizirat sa hrvatskim zajednicama u americi dovodjenje amrickih turista u kastel novi di je otkriven zinfandel jer u americi vec sve vise amerikanaca otkriva pricu o zinfandelu interes se siri

    oko 12 godina prije
  • marin (Gost)

    zivio zinfandel najveca senzacija iz hrvatske

    oko 12 godina prije
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara