poziv vinarima

U sklopu proslave Dana grada početkom ožujka i ove će se godine održati Večer kaštelanskih vina, dodjela nagrada na 19. natjecanju kaštelanskih vinara. Organizatori događanja, društvo za očuvanje kulturne i prirodne baštine Kaštela  Bijaći i udruga Kaštelanski crljenak tom su prigodom pozvali sve zainteresirane vinare s područja Kaštela da donesu uzorke svojih vina na ocjenjivanje.

Zaprimanje uzoraka vina održat će se u prostorima poljoprivredne zadruge Kaštelacoop u Kaštel Starom, u četvrtak i petak, 27. i 28. siječnja, u vremenu od 17 do 19 sati te u subotu, 29. siječnja od 9 do 12 sati.

Na natjecanje vinara mogu se prijaviti svi kaštelanski vinari koji imaju OPG-ove, a u posebnoj kategoriji „Kaštelanski crljenak“  oni kaštelanski vinari koji imaju dozvolu za stavljanje vina u promet.

A svi oni na ocjenjivanje trebaju donijeti vino u dvije boce od 0,75 l ili jedne litre, a može se prijaviti samo jedan uzorak u svakoj kategoriji.

Kategorije u otvorenim vinima su bijelo vino, opol i crno vino berbe 2021. te odležana crna vina. U kategoriji kaštelanskih crljenaka sudjeluju ona vina koja imaju markicu.

Za svako vino obavit će se laboratorijska analiza, a vina će ocijeniti stručna enološka komisija na čelu sa dr.sc. Goranom Zdunićem s Instituta za jadranske kulture iz Splita.

Sva događanja vezana uz ovogodišnje natjecanje kaštelanskih vinara organizirat će se i održavati u skladu s epidemiološkim mjerama.


KOMENTARI:
(Da bi ste mogli komentirati morate biti prijavljeni na Facebook.)