crljenak

Prvi ZIN FEST u organizaciji javne ustanove Rera, klastera Zora, Grada Kaštela i Turističke zajednice, službeno će biti otvoren u četvrtak, 11. studenog u 13 sati u Spinnakeru u Marina Kaštela u Kaštel Gomilici, a sve koji pristignu očekuje iznimno bogat program događanja.

No, festival crljenka i rođaka teško bi bio ostvariv da nema vrijednih kaštelanskih vinara, proizvođača crljenka i srodnih vinskih sorti, koji će, uz goste iz drugih krajeva Hrvatske, svoja vina predstaviti tijekom tri naredna dana.

Tako će jedan od njih, Anton Kovač, predstaviti na festivalu svoj vrhunski kaštelanski crljenak iz 2017., ali i plavac iz njegove konobe, gosti će moći kušati i crljenak iz konobe Ivice Radunića, a Vlade Perišin predstavit će kaštelanski crljenak iz dvije berbe, 2018. i 2019. Vinarija Krolo na festival stiže sa crljenkom iz 2017., a i Ivica Kovačević donosi na kušanje crljenak star dvije godine. Na festivalu će svoje najbolje crljenke predstaviti i Jakša Bedalov te drugi kaštelanski proizvođači crljenka i srodnih vinskih sorti poput plavca, dobričića i drugih. Bit će to prilika da vinski znalci još jednom potvrde iznimnu kvalitetu kaštelanskih vina.

No, osim prezentacije vina tijekom tri dana događanja, program festivala nudi radionice sa kušanjima vina vođene sa poznatim sommelierima, pripremu i kušanje tradicijskih jela za koje će biti zaduženi vrhunski kuhari i pučki kuhari, predstavljanje projekata i inicijativa, prezentaciju proizvoda udruge Mastrinka te poslovne sastanke.

Ulaz za sve posjetitelje na ZIN FEST je slobodan, uz predočenje Covid potvrda.

Program prvog dana festivala:

– ČETVRTAK

13:00 sati,      ceremonija otvaranja (obraćanje organizatora i predstavnika institucija)
13.20 sati,      izjave za predstavnike medija
13.30 sati       obilazak štandova izlagača od strane uzvanika 
16 do 18 sati  B2B i networking prethodno prijavljenih izlagača
16 do18 sati   predstavljanje projekata REVIVAL , EMBLEMATIC ,REMEMBER , LABELSCAPE
19.00 sati       zatvaranje prvog dana festivala

19 do 20.30 sati, ZAP WINE EVENT kušanje vina / Marina Kaštela / restoran Pergola

PROGRAM PRIPREMANJA JELA I KUŠANJA

14.00 sati         Turističko ugostiteljska škola Split
15.30 sati         Srednja strukovna škola „Oliva Alegra“
17.00 sati         Srednja poljoprivredna škola „Stjepan Radić“


KOMENTARI:
(Da bi ste mogli komentirati morate biti prijavljeni na Facebook.)