antun nisevic

Uz crljenak, pribidrag, tribidrag, zinfandel i ostale srodne sorte, svoju priču na prvom festivalu crljenka i rođaka, ZIN FESTU 2021, koji će se od četvrtka do subote održavati u Marini Kaštela u Kaštel Gomilici, ispričat će i bogata gastronomska ponuda Dalmacije, koja s vrhunskim vinima čini jednu tradicionalnu i neraskidivu vezu.

A za tu priču zaduženi su priznati kuhari, na čelu s Antunom Niševićem, kao i oni koji svoja umijeća u kulinarstvu tek grade.

Pa će tako, uz prezentaciju vrhunskih vina od crljenka i rođaka, različite delicije pripremati učenici i djelatnici Turističko ugostiteljske škole iz Splita te srednje strukovne škole „Oliva Alegra“. Na festival stižu i učenici i djelatnici ugostiteljske škole „Blaž Juraj Trogiranin“ iz susjednog Trogira, kao i polaznici visoke škola za management „Aspira“.
A cijelo događanje neće proći ni bez vrijednih učenika i profesora kaštelanske srednje poljoprivredne škole „Braća Radić“.

Mladi, budući kuhari, nutricionisti, prehrambeni tehničari i drugi, za posjetitelje festivala pripremat će jela prva dana, u četvrtak i petak, a u subotu će posjetitelji imati priliku uživati u umijeću pripreme delicija od strane profesionalnih kuhara.

- Što će posjetitelji moći kušati? Tu je tradicionalni brujet od brgljuna, inćuni na limun, srdela na savur... ne mogu sada sve otkrivati, ali svakako imat će priliku probati i sipu i bob i to na način kako to jelo sprema Andro Vetma, pobjednik našeg ovogodišnjeg Prvenstva svita u pripremi jela od sipe i boba, koje se održalo u Kaštelima – kazao nam je kuhar Antun Nišević, nadodavši kako će u ovom dijelu festivala svojim proizvodima sudjelovati i kaštelanska pušnica Bek pa će se gosti moći upoznati i s nekim drugačijim jelima od uobičajenih.

Naravno, kako je naglašeno, posjetitelji festivala imat će priliku osjetiti i tu povezanost dalmatinskih jela i vrhunskog vina, što garantira užitak za sva čula.

Festival crljenka i rođaka - ZINFEST 2021 je organizira se u sklopu provedbe projekta Revival sufinanciranog unutar Programa Interreg Italija-Hrvatska.


KOMENTARI:
(Da bi ste mogli komentirati morate biti prijavljeni na Facebook.)