hren
 
U ORGANIZACIJI PZ KAŠTELACOOP I DRUŠTVA ZA OČUVANJE KULTURNE BAŠTINE 'BIJAĆI'
U sklopu Dana grada Kaštela organizira se, 5. večer kaštelanskih vina koja će se održati u prostorijama PZ Kaštelacoop u Kaštel Starome (datum održavanja Večeri bit će naknadno objavljen).

Pozivaju se vinari s područja Kaštela (koji su upisani u upisnik poljoprivrednih proizvođača) da donesu uzorke svojih vina koje će organoleptički ocjenjivati stručna komisija enologa na čelu sa mr. Goranom Zdunićem iz Instituta za jadranske kulture iz Splita.

Uzorci će se zaprimati od  28. siječnja do 1. veljače 2008. godine u prostorima PZ Kaštelacoop u Kaštel Starome (kontakt telefon 230-403) u vremenu od 8:00 do 16:00 sati. Za svaki uzorak potrebno je uplatiti 75,00kn na ime troškova laboratorijske analize (alkohol, ukupna i hlapiva kiselina) koju će svaki proizvođač dobiti za svoj priloženi uzorak.


Sa 4. Večeri kaštelanskih vina

Vino je potrebno uliti u tri staklene boce (od litre ili 0,7 nepovratne) za svaku od kategorija vina. Dio vina će biti korišten za laboratorijsku analizu i stručno ocjenjivanje, a ostatak će biti ponuđen za degustiranje svim zainteresiranima na samoj Večeri. Svi uzorci bit će zaprimljeni pod šifrom.

"Uzorci vina će se zaprimati od  28. siječnja do 01. veljače 2008. godine u prostorima PZ Kaštelacoop u Kaštel Starome"

Tijekom večeri uz prigodan program i zakusku bit će proglašeni najbolji u svakoj od tri kategorije vina (bijela vina, opoli i crna vina), kao i  pobjednik 5. večeri kaštelanskih vina.


Sa 4. Večeri kaštelanskih vina


KOMENTARI:

Stari Komentari (10)

 • (Gost)

  in vino veritas..... :grin

  oko 12 godina prije
 • (Gost)

  Meni su sva ta vina sumnjiva. Jednom smo na satu kemije trebali donijeti uzorak za anlizu. Jedna učenica je donijela vino, vjerojatno zabunom. Kada je profesorica rekla da je to vino nije za piće, mala je mrtva hladna rekla da nije za piće, već za prodaju.

  oko 12 godina prije
 • (Gost)

  na slici samo kambelovčani.

  oko 12 godina prije
 • Analiza (Gost)

  Zbog cega ova analiza,svaki ozbiljniji vinar vec je par puta laboratoriski analizira svoje vino.Jeli ovo Taksa za trosak odrzavanja veceri kastelanskih vina?.Bilo bi postenije rec
  ljudi ovo nesto kosta i mi moramo to financirat.

  oko 12 godina prije
 • (Gost)

  kambelovčani su vavik pretežno bili ribari, a sad vinari; iako ne štima ali bar je rima.

  oko 12 godina prije
 • upiusnik (Gost)

  u koji upisnik ,jel vinogradara ili proizvođača vina? molim to nije isto,vinogradar ne mora proizvoditi vino , niti proizvođač vina mora biti vinogradar.molim pojašnjenje.ili da ovo pošaljem na državni inspektorat,da mi oni daju tumačenje.

  oko 12 godina prije
 • Organizator (Gost)

  Mora biti upisan u upisnik poljoprivrednih gospodarstava. Smisao ovog uvjeta je taj da se prijave oni vinari koji imaju svoj vinograd (ili obrađuju vinograd od nekog drugog). Na taj način oni su ustvari čuvari katelanske tradicije i baštine, a to je ono što ustvari ova manifestacija želi podržati i poticati.

  oko 12 godina prije
 • (Gost)

  di se to more upisat u taj upisnik? ko zna neka mi, molim vas napiše.č

  oko 12 godina prije
 • (Gost)

  U Uredu državne uprave u zgradi općine u Sućurcu. Kontakt osoba gospođa Šušnjara.

  oko 12 godina prije
 • gost007 (Gost)

  yo nije kambelovčanin ma ist jema glavu ka i jakov bedalov

  oko 11 godina prije
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara