hren
 

Kroz događanja Kreativnog proljeća, tijekom ovih sedam tjedana, široj javnosti predstavili su se  između ostalih i kaštelanski vinari, čija su vina u zadnjim godinama konkurentna i prepoznatljiva, ne samo u Dalmaciji i Hrvatskoj već i šire. Kaštelanski crljenak, opolo, plavac, maraština... tek su neka od kaštelanskih vina koja se mogu naći na stolovima restorana i domova, a jedno od vina koje je u godinama iza nas dobilo niz nagrada i priznanja je pošip iz konobe Ivice Milana.

Nagrada struke “Uzorni vinogradar”, nagrada na reviji „Vina od davnina“, šampion na Sabatini ili najbolje bijelo vino kaštelanske Večeri vina, tek su neka od priznanja tijekom nekoliko zadnjih godina, za pošip koji je izašao iz konobe Milanovih u Kaštel Novom, gdje se u utorak organiziralo predstavljanje ovog vina.

- Pošip  je kralj bijelih vina u Dalmaciji. Odlučio sam se na proizvodnju pošipa jer su bijela vina, u odnosu na crna, ponešto zanemarena. Iako mu je domovina Korčula, zbog svojih karakteristika pošip odlično uspjeva diljem Dalmacije pa tako i u našim Kaštelima – naveo je na predstavljanju Milan, naglasivši da svoje vino radi isključivo od sorte pošip, bez primjesa ostalih sorti, ko što je to primjerice praksa na Korčuli, gdje se pošip miješa s manjim postotkom maraštine.

Ovaj pošip, kažu znalci, najbolje se sljubljuje s ribom i drugim morskim specijalitetima, a da je tako imali su se prigodu uvjeriti gosti pristigli na ovo predstavljanje vina, uživajući u okusima ribe s gradela i hladnog pošipa, pod odrinom doma Milanovih u Kaštel Novom

Foto: Ivana Topić (PGK)


KOMENTARI:

 

Vinarija Kovač
Putaljski put 14
21212 Kaštel Sućurac
Tel: 021 224 550
Mob. 098 9172600
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
http://www.winerykovacsplit.com

Vinarija Matela
Kaštel Sućurac
http://www.utpo-matela.hr/

Vina Bedalov
OPG Jakša Bedalov
Biskupa Frane Franića 14
21214 Kaštel Kambelovac
Mob: +385993331844
Email: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
http://vinabedalov.com/

Vina Vuina
https://www.facebook.com/Vinarija-Vuina-1415146922071433
http://vino-vuina.hr

OPG Perišin
Brce 24, Kaštel Kambelovac
Mob. 098 490 323
https://www.facebook.com/vinaperisin/

OPG MILAN IVICA
Tel: +385 (0) 21 234 754
Mob: +385 (0) 91 901 6986
E-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
http://posip-milan.hr