hren

VINSKI UVODNIK U TJEDAN
Vinskim uvodnikom s prezentacijom vina kaštelanskog vinara Nevena Vuine, upriličenoj u ponedjeljak u dvorcu Vitturi u Kaštel Lukšiću, započeo je drugi tjedan ovogodišnjeg Kreativnog proljeća u Kaštelima.

Neven Vuina ovom je prigodom zainteresiranima predstavio vina izašla iz njegove vinarije u Kaštel Štafiliću, vrhunsko suho crveno vino crljenak Štafileo, kvalitetna suha crvena vina babica Štafileo i plavac Štafileo te kvalitetno suho ružičasto vino Rose crljenak kaštelanski.
Zainteresirani su tako imali prigodu uvjeriti se u zanimljivost ovih vina, koja su svoje mjesto našla na brojnim stolovima u okružju, ali i izvan granica Europe.

- Osim rosea ostala vina izvozim i u SAD, Kanadu i Japan, a da su zadovoljni kvalitetom mojih vina govori i činjenica da stalno dobivam nove naruđžbe – kratko je na pitanje o povratnim informacijama iz država gdje se vino plasira, kazao Vuina.

Osim uživanja u vinima iz vinarije Vuina, sudionici ovogotjednog Vinskog uvodnika mogli su čuti i o programu Kreativnog proljeća za ovaj tjedan, s kojim ih je upoznao Goran Pavlov.
Tako će u srijedu, 8. svibnja, u Nadbiskupskom kaštelu u Kaštel Sućurcu, s početkom u 20 sati, biti održano predavanje „Muzej na otvorenom“ koje će održati Željka Modrić Širuna iz Prirodoslovnog muzeja u Rijeci.

Dan kasnije, u četvrtak 9. svibnja u srednjoj školi Braća Radić svečaano će biti obilježen Dan Eu, a kraj tjedna proteći će u znaku 19. Praznika cvijeća, o čemu je ove večeri govorila glavna organizatorica ove tradicionalne ekološke manifestacije, direktorica Turističke zajednice Nada Maršić.

Foto: Ivana Topić


KOMENTARI: