hren

MANIFESTACIJA POVODOM DANA GRADA
Društvo za očuvanje kulturne i prirodne baštine Bijaći i udruga Kaštelanski crljenak i ove će godine, u sklopu obilježavanja Dana grada Kaštela, organizirati Večer kaštelanskih vina, koja će se održati 1. ožujka te su tom prigodom pozvali zainteresirane vinare s područja Kaštela da svoja vina donesu na uzorkovanje i ocjenjivanje te budu dio ove velike fešte od vina.

U pozivu je naglašeno da pravo na sudjelovanje imaju svi kaštelanski vinari koji imaju OPG-ove.
Potrebno je za svaki uzorak vina donijeti po tri boce od 0,75 l ili jedne litre, a može se prijaviti samo po jedan uzorak u svakoj od kategorija. A kategorije su bijelo vino, crno vino i opolo, berba 2018. godine te kategorija odležano crno vino.

Uzorci se mogu donijeti u prostore PZ Kaštelacoop u Kaštel Starom, koji su suorganizatori događanja, i to u četvrtak i petak, 24. i 25. siječnja u vremenu od 17 do 19 sati te u subotu, 26. siječnja, u vremenu od 9 do 12 sati.
Vina će analizirati i dati ocjene stručna komisija, a najbolja vina bit će nagrađena na 16. Večeri kaštelanskih vina.

Ove godine, u sklopu Večeri kaštelanskih vina, neće biti održano natjecanje 7. nacionalnog ocjenjivanja vina proizvedenog od crljenka kaštelanskog, već će isto natjecanje biti upriličeno krajem mjeseca lipnja, najavili su organizatori.


KOMENTARI: