hren

ČIJA SU VINA NAJBOLJA
Početkom ožujka, povodom proslave Dana grada Kaštela, održat će se ovogodišnja 15. Večer kaštelanskih vina i 6. Nacionalno ocjenjivanje vina proizvedenog od crljenka kaštelanskog, a tom prigodom organizatori iz društva Bijaći uputili su poziv zainteresiranim vinarima koje žele sudjelovati u ovoj manifestaciji, da od četvrtka do subote, 1. do 3. veljače, donesu svoja vina na uzorkovanje.

Poziv se odnosi na sve vinare s područja Kaštela te sve proizvođače vina od crljenka kaštelanskog iz cijele Hrvatske.
Uzorci će se zaprimati navedenim danima u prostorijama PZ Kaštelacoop u Kaštel Starom, i to u četvrtak i petak u vremenu od 17 do 19 sati te u subotu u vremenu od 9 do 12 sati.

Zainteresirani trebaju donijeti po tri boce  od 0,75  ili 1 litre za svaki uzorak, a može se prijaviti maksimalno po jedan uzorak za svaku od kategorija. I ove godine kategorije su  bijelo vino, crno vino i opolo, sva vina berbe 2017. godine te kategorija odležanih crnih vina.
Za kategoriju  vina od crljenka kaštelanskog u obzir će se uzeti samo ona vina koja imaju dozvolu za stavljanje u promet, odnosno imaju markicu.

Svi uzorci vina bit će ocjenjeni od strane posebne komisije koju će činiti renomirani enolozi, a proglašenje najboljih vina i vinara održat će se 1. ožujka.

Uz društvo Bijaće suorganizatori ovog događanja su udruga vinara Kaštelanski crljenak, PZ Kaštelacoop te srednja škola Braća Radić.


KOMENTARI: