DANI OTVORENIH VRATA PELJEŠKIH PODRUMA
Na ovogodišnjoj, 11. manifestaciji koja nosi naziv „Dani otvorenih vrata peljeških podruma“,  sudjelovalo je više od 2 tisuće posjetitelja iz čitave Hrvatske, a među njima tradicionalno su Pelješac pohodili i članovi društva za očuvanje prirodne i kulturne baštine Kaštela Bijaći.

Uz članove društva Bijaći ove su godine na ovoj pelješkoj manifestaciji bili i kaštelanski vinari te turistički djelatnici, učenici te djelatnici srednje škole Braća Radić iz Kaštel Štafilića, kao i predstavnici pojedinih kaštelanskih osnovnih škola, koje su sudjelovale na ovogodišnjoj manifestaciji Dani kruha u Kaštelima.

Svi posjetitelji uživali su u vrhunskim i kvalitetnim vinima te razgledavanju vinarija i podruma tridesetak vinara širom poluotoka. Osim vina imali su priliku kušati i poznate gastronomske specijalitete pelješkog kraja.
Naravno, bila je ovo prilika i za razgledavanje kulturnih znamenitosti ovog poluotoka te uživati u programu u kojem su sudjelovali Stonska glazba, klapa Žuljanke i Geta te vokalni sastav Gusari uz predstavljanje vinara s područja Općine Ston u obnovljenom Velikom Kaštilu u Stonu.

Manifestaciju su organizirali udruga Plavac mali - Pelješac, Pelješki vinski puti, HGK - Županijske komore Dubrovnik i Obrtničke komore Dubrovačko-neretvanske županije u suorganizaciji peljeških turističkih zajednica i peljeških općina te pod pokroviteljstvom predsjednika Sabora Republike Hrvatske Bože Petrova, Dubrovačko - neretvanske županije i Turističke zajednice županije.

Foto: Sanja Acalija


KOMENTARI:

Stari Komentari (3)

 • (Gost_6221)

  koji mili lusicki ili sucuracki, al je dosad bilo incidenata

  oko 11 mjeseci prije
 • (Gost_9179)

  cukarijere

  oko 11 mjeseci prije
 • (Gost_8738)

  onda jeli ministar otoka bija dobar ili se opet iša tuć

  oko 11 mjeseci prije
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara
 

Vinarija Kovač
Putaljski put 14
21212 Kaštel Sućurac
Tel: 021 224 550
Mob. 098 9172600
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Vinarija Matela
Kaštel Sućurac
http://www.utpo-matela.hr/

Vina Bedalov
OPG Jakša Bedalov
Biskupa Frane Franića 14
21214 Kaštel Kambelovac
Mob: +385993331844
Email: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
http://vinabedalov.com/

Vina Vuina
https://www.facebook.com/Vinarija-Vuina-1415146922071433
http://vino-vuina.hr