hren
VESELO OD PORTA DO PORTA
Toćno u 9 sati u nedjelju ujutro, zvono sa sućuračkog zvonika označilo je polazak vesele gastro-vinske družine okupljene oko udruge Kaštelanski crljenak. Bio je to start povorke koju je predvodila replika Santa Marie Kaštelanina Fabijana Klaića koje su cilj bili porti na kojima su ih dočekali vinari domaćini.

- Za razliku od prošlogodišnjih kaštelanskih vinskih putova koje smo prošli karima i kočijama, ovaj put odlučili smo se za Morske vinske pute i tako našim sugrađanima i gostima ponuditi naše autohtone proizvode od vina kao i domaću spizu, a sve to začinjeno lipon domaćon pismon, - rekao nam je jedan od organizatora, Jakov Bedalov.

I uistinu, bilo je tako. Prva postaja bio je Novi gdje su se za dobru atmosferu pobrinuli donjokaštelanski domaćini a svi su se prisutni uvjerili da se u Kaštelima iz godine u godinu dobro radi na poboljšanju kvalitete vina. Uz bob i tripice, domaći sir, fritule, kolače, slane srdele i masline kušale su se i morske delicije od školjaka među kojima su najtraženije bile mušule.

Karavana je iz Novog krenula do lukšićkog porta, zatim u Kambelovac, Gomilicu te na kraju povratak u Sućurac gdje ni kiša nije uspjela pokvariti kompletan doživljaj.


KOMENTARI: