hren
 
ZAVRŠEN FESTIVAL VINA U MAKARSKOJ
Festival vina pod nazivom Dalmacija Wine Expo, koji se posljednja tri dana proteklog tjedna održavao u Makarskoj, okupio je oko osamdesetak vinara među kojima su uz dalmatinske vinare bili i vinari iz Istre te kontinentalnog dijela Hrvatske, a kaštelansko vinarstvo predstavljao je Neven Vuina.

Od velikih proizvođača vina svoje su proizvode predstavili, između ostalih Badel, Agrokor i Kutjevo, a među manjim izlagačima našli su se i Tomić, Plenković i Bibich. Neven Vuina u Makarskoj se predstavio sa svojim cjelokupnim proizvodnim asortimanom. Među mnogima koji su pohodili njegov štand i degustirali Babicu, Opol, Plavac i njegova druga vina, našao se i poznati vinar Miljenko Grgich kojemu se posebno svidio Vuinin Opol. 

Ovaj kaštelanski vinar i na ovom je festivalu pokazao da se kvaliteta kaštelanskih vina već može ravnopravno nositi  s vinima iz mnogo poznatijih vinogradarskih područja, a u budućnosti treba očekivati da mu se u prezentaciji pridruže još poneki kaštelanski vinari.

Ovo događanje, prema broju izlagača i sudionika, već se svrstava među četiri najveća festivala vina u zemlji, a cilj mu je okupiti vinare, prezentirati njihove proizvode, dodatno ih educirati, ali i povezati ih s ugostiteljima.

U danima održavanja festivala tako su organizirana brojna stručna predavanja i poslovni susreti, a nije nedostajalo ni vrhunske hrane uz koju su se vina degustirala te koncerata i dodatne zabave.


KOMENTARI:

Stari Komentari (5)

 • (Gost)

  neje ni meni bilo slabo ali mi je bila mala bočica

  oko 9 godina prije
 • ah,nije baš tako (Gost)

  ovaj festival je jedan od najgore organiziranih.jedino je doša stari grgić i direktor aiga.predavanja su bila odavno prežvakana,a mnogi izlagači se nisu pojavili.neki koji su bili neće biti dogodine.što se tiče vuine.ok pojavio se .ima solidno vino,ali on je jedan od onih vinara za kojeg potrošači ne znaju.to je činjenica

  oko 9 godina prije
 • (Gost)

  Dragi gospodine Vuina,svaka cast Vasem vinu ako je dobilo pohvalu od Miljenka Grgica!!!Nemojmo nikada zaboraviti koliko je Gosp.Grgic doprinio (kao jedan od pionira i velikana Kalifornijske vinske industrije) promicanju nase zemlje u svijetu.
  Veseli me da nasi kastelanski vinogradari i prizvodjaci vina prave pozitivne pomake u smijeru povrata \"stare slave\" kastelanskom vinogradarstvu.Samo tako nastavite!!!!

  oko 9 godina prije
 • (Gost)

  opolp nevenovo je za 10, al g. D. P. nije vuina nego vujina.

  oko 9 godina prije
 • Vuina je pravilno (administrator)

  [URL=http://vino-vuina.hr/]vino vuina[/URL]

  oko 9 godina prije
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara
 

Vinarija Kovač
Putaljski put 14
21212 Kaštel Sućurac
Tel: 021 224 550
Mob. 098 9172600
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
http://www.winerykovacsplit.com

Vinarija Matela
Kaštel Sućurac
http://www.utpo-matela.hr/

Vina Bedalov
OPG Jakša Bedalov
Biskupa Frane Franića 14
21214 Kaštel Kambelovac
Mob: +385993331844
Email: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
http://vinabedalov.com/

Vina Vuina
https://www.facebook.com/Vinarija-Vuina-1415146922071433
http://vino-vuina.hr

OPG Perišin
Brce 24, Kaštel Kambelovac
Mob. 098 490 323
https://www.facebook.com/vinaperisin/

OPG MILAN IVICA
Tel: +385 (0) 21 234 754
Mob: +385 (0) 91 901 6986
E-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
http://posip-milan.hr