hren
 
POZIV VINARIMA S PODRUČJA KAŠTELA
U sklopu Dana grada Kaštela organizira se 7. Večer kaštelanskih vina koja će se održati u prostorijama PZ Kaštelacoop u Kaštel Starome (datum održavanja Večeri bit će naknadno objavljen).

Pozivaju se vinari s područja Kaštela (koji su upisani u upisnik poljoprivrednih proizvođača ) da donesu uzorke svojih vina koje će organoleptički ocjenjivati stručna komisija enologa na čelu sa mr.sc. Goranom Zdunićem iz Instituta za jadranske kulture iz Splita. Uzorci će se zaprimati od  25. siječnja do 30. siječnja 2010. godine u prostorima PZ Kaštelacoop na Koludrovcu u Kaštel Štafiliću (kontakt telefon 234-883) u vremenu od 830 do 1400 sati. 

Za svaki uzorak potrebno je uplatiti 75,00kn na ime troškova laboratorijske analize (alkohol, ukupna i hlapiva kiselina) koju će svaki proizvođač dobiti za svoj priloženi uzorak. Ukoliko je za određeni uzorak već napravljena analiza tada se ona može koristiti za natjecanje uz predočenje iste  organizatorima.

Potrebno je donijeti vino u tri staklene boce (od litre ili 0,75) za svaku od kategorija vina. Svaki proizvođač može donijeti maksimalno tri uzorka, odnosno po jedno vino u svakoj od kategorija uz navedenu  godinu proizvodnje. Dio vina će biti korišten za laboratorijsku analizu i stručno ocjenjivanje, a ostatak će biti ponuđen za degustiranje svim zainteresiranima na samoj Večeri. Svi uzorci bit će zaprimljeni pod šifrom.

Tijekom večeri uz prigodan program i zakusku bit će proglašeni najbolji u svakoj od tri kategorije vina (bijela vina, opoli i crna vina), kao i apsolutni pobjednik 7. Večeri kaštelanskih vina.

Sedmu Večer kaštelanskih vina organiziraju PZ Kaštelacoop i Društvo za očuvanje kulturne baštine “Bijaći”.


KOMENTARI:

Stari Komentari (15)

 • (Gost)

  oče li se prostorija grijat

  oko 10 godina prije
 • (Gost)

  a i vino je coca cola

  oko 10 godina prije
 • (Gost)

  od kastelanskih nema boljih vina,sto radi jugovinila,sto radi avijonskog kerozina... :grin

  oko 10 godina prije
 • (Gost)

  mudro zboriš ali tvoj naum je kratkoga daha

  oko 10 godina prije
 • sve na večeru (Gost)

  ja ću cilo to društvo na čelu sa vuletinom odvest na večeru kada prvi gost splitskih,hvarskih i bračkih restorana naruči neko kaštelansko vino.a kada se to dogodi u nekom zagrebačkom -pećemo vola,skupa sa županom antom sanaderom,koji je usput puno učinija za kaštela

  oko 10 godina prije
 • (Gost)

  tribaju zadrugari uzest ono šta je njiovo uostalom platili su

  oko 10 godina prije
 • (Gost)

  Molio bih vinare u Kastelima da mi kazu tko proizvodi vino Kastelanskog Crljenka - Zinfandela.Hvala.

  oko 10 godina prije
 • (Gost)

  Pravi ga Radunić goste 32, samo nema velike količine...

  oko 10 godina prije
 • (Gost)

  goste broj 9 crjenak se ne loče nego pijucka

  oko 10 godina prije
 • (Gost)

  Ti pariš malo pripit goste br 12, kakav ti je to komentar...ono da radunić nema većih količina crljenka ne znači da ga loče kako ti kažeš već nema većih količina za prodat...a meni osobno naša babica i crno vino od iste su mi draži od crljenka- i crno i opolo a ima ga dobroga u Kaštilin, količine nisu tolike da bi mogle pokrit restorane po RH ali N. Vujina ima vina koja možete pit u nekim našim restoranima, ja prova i dobra su.

  oko 10 godina prije
 • (Gost)

  svaki rugostitelj koji hoće imati u ponudi vino kaštelansko bez problema ga može nabaviti sigurno to neće moći napraviti u zagrebu ili parizu nego treba doć u kaštela pa neka izabere šta mu odgovara

  oko 10 godina prije
 • odgovor gostu 222! (Gost)

  Dužan si vola.Ni većera nebi škodila. Ne zaboravi se javit županu.

  oko 10 godina prije
 • (Gost)

  može i topli sendvić na špici

  oko 10 godina prije
 • (Gost)

  Čini li vam se da je gost 222 zamuka?

  oko 10 godina prije
 • (Gost)

  A zamuka je jerbo nima više vina a ne zna u koga bi malo kupija kad bude peka vola!!!

  oko 10 godina prije
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara